Circulatia rutieră şi pietonală va fi restrictionată din 12 septembrie pe anumite străzi din Bucureşti ca urmare a lucrărilor aferente segmentului de Nord al Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni (Tokyo-Aeroport Otopeni)

Autor: Roxana Rosu Postat la 10 septembrie 2024 23 afişări

Circulatia rutieră şi pietonală va fi restrictionată din 12 septembrie pe anumite străzi din Bucureşti ca urmare a lucrărilor aferente segmentului de Nord al Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni (Tokyo-Aeroport Otopeni)

Circulatia rutieră şi pietonală va fi restrictionată începând cu 12 septembrie pe anumite străzi din Bucureşti ca urmare a lucrărilor aferente segmentului de Nord al Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni (Tokyo-Aeroport Otopeni) , care face legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă, potrivit unor surse din piată citate de Ziarul Financiar.

Primele măsuri de restricţii vor fi instituite cu o durata de aproximativ 90 de zile, perioadă de timp în care vor fi executate lucrări preliminare pentru realizarea structurilor aferente viitoarelor staţii de metrou.

Staţia Washington va fi amplasată în laterala estică a Şoselei Bucureşti-Ploieşti, zona de Sud-Est a intersecţiei Şoselei Bucureşti-Ploieşti şi Bulevardul Dr. Liviu Librescu / Strada Jandarmeriei. La capetele staţiei vor exista trei accesuri, dintre care două vor fi legate de un pasaj pietonal pe sub Şos. Bucureşti – Ploieşti (DN1), iar cel de-al treilea se află de-a lungul staţiei.

Staţia Washington are o lungime de 159 m şi o lăţime maximă de 22,16 m. (Sursa https://magistrala6.ro/sectiunea-nord).

În zona viitoarei staţii de metrou Washington se vor institui următoarele restricţii:

  • Pe strada Viorel Ciurea se va restricţiona accesul rutier si pietonal iar statiile de transport public "Saţia INMH" amplasata pe această arteră, pe ambele sensuri vor fi relocate în imediata vecinătate;
  • Accesul spre Ploieşti din zona bretelei adiacente DN1 respectiv de pe B-dul Alexandru Nasta va fi restricţionat. Accesul catre Ploieşti din această artera realizându-se prin ruta ocolitoare asigurată prin Bulevardul Doctor Liviu Librescu

Restricţiile nou instituite pe amplasamentul staţiei Washington  nu vor afecta circulaţia rutiera pe DN1.

Staţia de metrou Otopeni va fi amplasată parţial sub carosabilul Căii Bucureştilor şi sub semaforul de la intersecţia acestuia cu artera centrală a oraşului Otopeni, Strada 23 August. Staţia va fi dotată cu două accesuri la capătul sudic al staţiei, de o parte şi de alta a Căii Bucureşti, una pe latura de est şi cealaltă pe latura de vest. Staţia Otopeni are o lungime de 159 m şi o lăţime maximă de 22,16 m.  (Sursa https://magistrala6.ro/sectiunea-nord).

Restrictiile din zona viitoarei staţii de metrou Otopeni vizează:

  • accesul dinspre DN1 pe strada 23 august, accesul realizându-se pe ruta alternativă prin strada Oituz si Floare de Cais, totodată staţia de transport public ‘’Staţia Primăria Otopeni’’  amplasata pe DN1 sensul de intrare in Bucureşti  va fi relocată în imediata vecinătate a pasarelei Pietonale
  • Ocazional vor fi restricţii locale pe banda 1 pe sensul de intrare în Bucuresti  in intervalul orar 22:00-06:00.

Restricţiile nou instituite  pe amplasamentul staţiei Otopeni nu vor afectat circulaţia auto pe banda de iesire dinspre strada 23 august in DN1 şi nici circulatia rutiera pe DN1 in timpul zilei.

Lucrarea este realizată de Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt A.S. (Turcia) -  Somet SA (România), în baza contractului de proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă semnat cu Metrorex pentru acest lot, care include un traseu de 7,6 km între Staţiile Tokyo şi Aeroport Otopeni.

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lucrari,
metrou,
restrictionare,
1 mai

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.