Cod roşu de grindină şi vijelie într-un judeţ din Romănia

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 iunie 2024 79 afişări

Cod roşu de grindină şi vijelie într-un judeţ din Romănia

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o avertizare cod roşu de grindină şi vijelie. Aceasta este valabilă în câteva zone din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Specialiştii avertizează că vor fi „grindină de mari dimensiuni şi vijelie cu rafale de peste 90 km/h.” Avertizarea cod roşu este valabilă marţi, până la ora 15.15.

Sunt vizate localităţile Năsăud, Nimigea, Spermezeu, Căianu Mic, Zagra, Şintereag, Salva şi Chiuza din judeţul Bistriţa-Năsăud.

În alte zone este cod portocaliu de „vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale ce vor depăşi 30 l/mp”.

Este vorba despre judeţul Bacău, în zona localităţilor Comăneşti, Târgu Ocna, Dărmăneşti, Dofteana, Oituz, Slănic-Moldova, Târgu Trotuş, Bârsăneşti şi Pârgăreşti. Avertizarea este valabilă până la ora 15.25.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod,
roşu,
vijelie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.