Comandanta civilă a Forţelor aeriene consideră Rusia "cea mai mare ameninţare" la adresa SUA
Rusia este cea mai mare ameninţare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite, iar America este necesar să-şi consolideze prezenţa militară în întreaga Europă în contextul în care aliaţii NATO se confruntă cu provocări bugetare, declară Deborah James, secretarul U.S. Air Force pentru Reuters.
"Eu consider Rusia cea mai mare ameninţare", a declarat James miercuri, într-un interviu, după ce a efectuat o serie de vizite şi a participat la întâlniri cu aliaţi ai Statelor Unite în întreaga Europă, inclusiv în Polonia.
Washingtonul răspunde activităţilor "îngrijorătoare" ale Rusiei consolidându-şi prezenţa în Europa şi va continua să participe la misiunile de patrulare aeriană, prin rotaţie, cu escadroane de avioane de vânătoare de tip F-16, a spus ea.
"Aceasta nu este o perioadă în care să se dea dovadă de vreo lipsă de hotărâre în faţa acţiunilor Rusiei", a declarat secretarul Forţelor aeriene americane.
James şi-a exprimat dezamăgirea faţă de faptul că doar patru dintre cele 28 de state membre NATO au atins până în prezent obiectivul alocării a 2% din PIB Apărării. "Acest (obiectiv) nu a apărut din senin. Am convenit împreună asupra lui, ca membri NATO. Trebuie să-l respectăm cu toţii", a spus ea.
Comandanta civilă a Forţelor aeriene a recunoscut că Europa se confruntă cu problema dificilă a imigraţiei şi provocările economice din această perioadă, dar a subliniat că alianţa militară şi angajamentele asumate este necesar să fie considerate o prioritate.
Marea Britanie a anunţat miercuri că urmează să aloce Apărării 2% din PIB în următorii cinci ani şi să devină, astfel, în acest an, al cincilea stat din Alianţă care atinge obiectivul.
James a spus că, având în vedere tensiunile din prezent, Forţele aeriane îşi continuă eforturile de a reduce dependenţa Statelor Unite de motoarele ruseşti de tip RD-180 de rachetă, folosite pentru lansarea sateliţilor americani militari şi de spionaj.
Ea a subliniat că activele Forţelor aeriene sunt foarte solicitate în contextul tensiunilor cu Rusia şi al războiului împotriva grupării Statul Islamic (SI), dar că U.S. Air Force face tot ceea ce este necesar pentru ca să-şi apere sistemele de armament şi reţelele de atacuri cibernetice, tot mai numeroase în ultima perioadă.
James a declarat că datele sale se află printre datele personale furate de la Biroul pentru Managementul Personalului (OPM) în urma unui atac informatic în spatele căruia, acuză oficiali americani, s-ar afla China. Beijingul neagă orice implicare în furtul din bazele de date americane.
Forţele aeriene şi-au verificat securitatea ciberntică imediat după dezvăluirea atacurilor şi au decis să-şi dubleze eforturile, deşi s-a stabilit că nu erau necesare acţiuni noi, a anunţat James.
Ea a anunţat că Departamentul îşi cataloghează armamentul şi sistemele IT, cu scopul de a detecta orice eventuale puncte slabe, şi că lucrează la crearea unui număr de 39 de echipe de securitate cibernetică pe întregul teritoriu american.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro