Compania aeriană a celui mai excentric miliardar este pe punctul de a intra în faliment din cauza pandemiei de COVID-19. Ce plan nebunesc are pentru a-şi salva compania
Miliardarul britanic Richard Branson s-a oferit să-şi pună insula privată drept garanţie pentru a-şi salva compania aeriană Virgin Atlantic de la colaps economic, scrie Business Insider.
Luni, mai multe rapoarte ale mass-media australiene au indicat că Virgin Australia, compania aeriană australiană lansată de Branson în anul 2000, urma să intre în administrare voluntară. Administrarea voluntară este similară cu falimentul din SUA. Compania aeriană a anunţat oficial că a intrat în administraţie voluntară marţea aceasta.
Virgin Atlantic a luat mai multe măsuri de reducere a costurilor pentru a preveni prăbuşirea. Compania aeriană din Marea Britanie a anunţat luna trecută că va scoate temporar din uz 75% din flota sa până la 26 martie şi va creşte acest număr la 85% până la un moment dat în aprilie. Compania aeriană a declarat că va solicita personalului să ia opt săptămâni de concediu neplătit în următoarele trei luni pentru a evita reducerea locurilor de muncă.
Într-o scrisoare deschisă adresată tuturor membrilor grupului Virgin, Branson a spus că „pune la bătaie” insula sa private, Necker, aflată în Insulele Virgine Britanice, ca garanţie pentru salvarea Virgin Atlantic. „La fel ca în cazul altor active Virgin, echipa noastră va strânge astfel cât mai mulţi bani pentru a putea păstra cât mai multe locuri de muncă în grup", a spus Branson. El deţine insula de 74 de acri (0,3 km pătraţi), care funcţionează ca o staţiune care poate găzdui până la 30 de oaspeţi.
Industria aeriană a primit o mare lovitură, deoarece noul coronavirus a determinat ţările din întreaga lume să impună restricţii de călătorie stricte, ceea ce a făcut ca cererea de călătorii aeriene să se micşoreze. Mai multe companii aeriene din întreaga lume s-au confruntat cu noi dificultăţi financiare, unele dintre ele intrând în faliment sub presiune.
Experţii din domeniul aviaţiei au avertizat că mulţi operatori aerieni din întreaga lume lume ar putea intra în faliment până în mai, din cauza pandemiei de coronavirus. În scrisoarea sa, Branson a menţionat că Virgin Group operează în multe dintre industriile cele mai afectate de coronavirus, inclusiv „aviaţie, timp liber, hoteluri şi croaziere”. „Avem peste 70.000 de oameni în 35 de ţări care lucrează în companii Virgin. Facem tot ce putem pentru a menţine aceste afaceri la linie”, a spus Branson. Se pare că el a solicitat guvernului britanic un împrumut estimat la o valoare de aproximativ 500 de milioane de lire sterline (621 de milioane de dolari).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro