Compania belgiană Bekaert a semnat cu producătorul de energie Rezolv Energy un acord achiziţie de energie eoliană de 100 GWh din România, pe 10 ani, unul dintre cele mai mari contracte din regiune

Autor: Roxana Rosu Postat la 04 iulie 2024 25 afişări

Compania belgiană Bekaert a semnat cu producătorul de energie Rezolv Energy un acord achiziţie de energie eoliană de 100 GWh din România, pe 10 ani, unul dintre cele mai mari contracte din regiune

Compania belgiană Bekaert a semnat un acord achiziţie de energie eoliană de 100 GWh din România cu producătorul de energie Rezolv Energy, detinut de fondul de investitii britanic Actis, acesta fiind unul dintre cele mai mari contracte din regiune.

Rezolv Energy a semnat acordul prin subsidiara sa de proiect First Looks Solutions. Acordul de achiziţie virtuală de energie (VPPA) pe 10 ani este unul dintre cele mai mari semnate vreodată în regiune. Energia va proveni de la parcul eolianul VIFOR, cu capacitate de 461 MW, dezvoltat de Rezolv şi Low Carbon în judeţul Buzău, România.

 “Suntem încântaţi să semnăm acest proiect interesant în România cu Rezolv. Acest acord nu doar că îmbunătăţeşte portofoliul nostru existent de energie regenerabilă, dar exemplifică şi angajamentul nostru cu privire la sustenabilitate şi crearea de plusvaloare pentru toţi partenerii noştri. Prin integrarea surselor de energie regenerabilă în operaţiunile noastre, facem paşi semnificativi către un viitor mai verde pentru compania noastră şi pentru clienţii pe care îi deservim.”,a  declarat Michael Hamilton, Vicepreşedinte Commodities, Bekaert.

Odată operaţional, VIFOR va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa şi va genera suficientă energie curată pentru a alimenta mai mult de 270.000 de case.

Faza 1 a proiectului prevede instalarea unei capacităţi de 192 MW, cu o extindere până la 461 MW planificată în Faza 2. Construcţia este programată să fie finalizată în termen de 18 luni, VIFOR urmând să devină operaţional înainte de sfârşitul anului 2025.

 “ Prin semnarea acestuia, Bekaert contribuie de asemenea la finalizarea primei faze a proiectului VIFOR, un parc eolian de mare amploare care va juca un rol semnificativ în tranziţia energetică a României. Faza a doua ne va ajuta şi mai mult să satisfacem cererea tot mai mare de energie curată din partea corporaţiilor”,a  spus Alastair Hammond, CEO Rezolv Energy.

Compania Bekaert activează în domeniul ştiinţei materialelor, al transformării sârmei de oţel şi al tehnologiilor de acoperire a suprafeţelor. Fondată în 1880, cu sediul central în Belgia, Bekaert (Euronext Brussels, BEKB) este o companie globală, cu 24.000 de angajaţi şi vânzări combinate de 5,3 miliarde de euro în 2023.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
semnare,
crestere,
acord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.