Compania de construcţii Bog’Art, a omului de afaceri Raul Doicescu, şi-a redus businessul cu 30% în 2019, până la 621 mil. lei
Constructorul Bog’Art, deţinut de omul de afaceri Raul Doicescu, şi-a redus cifra de afaceri cu peste 30% în 2019, până la 621 de milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
♦ Cu un an în urmă, Bog’Art devenise liderul pieţei locale de construcţii, cu un business care se apropiase de 1 miliard de lei.
Constructorul Bog’Art, deţinut de omul de afaceri Raul Doicescu, şi-a redus cifra de afaceri cu peste 30% în 2019, până la 621 de milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Scăderea a venit după un an în care businessul se dublase, iar Bog’Art fusese propulsat direct în fruntea companiilor de construcţii din România, cu un rezultat care se apropiase de 1 miliard de lei. În acest moment, deşi nu au fost încă publicate rezultatele tuturor companiilor de construcţii de pe piaţa locală, este cert că Bog’Art nu se mai află pe primul loc, în condiţiile în care există cel puţin o companie cu o cifră de afaceri mai mare, Construcţii Erbaşu, care a avut un business de 667 de milioane de lei în 2019.
Profitul Bog’Art a coborât şi el, la aproape 2 milioane de lei, în vreme ce numărul mediu de angajaţi a urcat la 564, cu aproape 70 mai mult comparativ cu anul precedent, mai arată datele de la Ministerul de Finanţe.
Printre proiectele la care Bog’Art lucrează în prezent se regăsesc, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, aeroportul internaţional Braşov, aeroportul Băneasa şi clădirea de birouri Globalworth Square. Aceeaşi firmă a mai derulat lucrări pentru magazinul Ikea din zona Theodor Pallady din Bucureşti, ansamblul de trei clădiri de birouri The Bridge, cumpărat de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, proiectul de birouri Globalworth Campus, birourile Timpuri Noi Square, dezvoltate de Vastint (parte a Ikea), şi birourile Expo Business Park, dezvoltate de Portland Trust.
În trecut, pe partea de infrastructură, Bog’Art a lucrat la câteva staţii de metrou de pe magistrala M3, precum Gara de Nord 2, Basarab, Griviţa şi 1 Mai. Dincolo de construcţii, omul de afaceri Raul Doicescu mai are activităţi şi în industria textilelor, fiind acţionar indirect şi într-o fabrică ce produce haine în sistem lohn pentru brandurile de lux - Bog’Art Fashion, potrivit datelor ZF.
În plus, sub umbrela mărcii Bog’Art sunt reunite mai multe firme, precum Cons Construct (consultanţă în construcţii), Bog’Art Building Management (servicii de întreţinere şi administrare clădiri), Alusystem (construcţii de faţade la cheie), Bog’Art Steel (producţie de oţel-beton) şi Toni Trading (achiziţii de materiale de construcţii), potrivit site-ului grupului. Aici nu apare şi firma Bog’Art Fashion, care iese complet din sfera de activitate a celorlalte businessuri.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro