Compania de curierat DHL Express deschide un nou centru logistic în parcul logistic VGP Park Bucharest North, în localitatea Ştefăneşti, specializat în sortarea coletelor care sosesc pe cale aeriană

Autor: Roxana Rosu Postat la 18 iulie 2024 39 afişări

Compania de curierat DHL Express deschide un nou centru logistic în parcul logistic VGP Park Bucharest North, în localitatea Ştefăneşti, specializat în sortarea coletelor care sosesc pe cale aeriană

Compania de curierat DHL Express va deschide un nou centru logistic în localitatea Ştefăneşti, lângă Bucureşti, în cadrul parcului logistic VGP Park Bucharest North.

Noul centru, cu o suprafaţă de 4.109 mp, va fi specializat în sortarea coletelor care sosesc pe cale aeriană. Închirierea a fost facilitată de CBRE România.

„Suntem încântaţi că vom opera în acest centru logistic nou, situat în VGP Park Bucharest North, care va contribui la creşterea semnificativă a capacităţii  de sortare şi procesare a coletelor, precum şila siguranţa si securitatea angajaţilor noştri şi totodată a  bunurilor transportateşi a rutelor folosite pentru deservirea clienţilor noştri în România. Această investiţie strategică reflectă angajamentul nostru continuu faţă de piaţa românească şi ne consolidează poziţia de lider de piaţă în industria de curierat expres”, a punctat Bogdan Enache, Managing Director DHL Express România.

Spatiul închiriat de DHL se află în cea de-a treia clădire finalizată în VGP Park Bucharest North, o construcţie cu o suprafaţă totală de 26.966 mp. Clădirea utilizează pompe de căldură pentru încălzire, care au o eficienţă energetică superioară şi un impact minim asupra mediului, eliminând complet necesitatea utilizării gazului.

„VGP Park Bucharest North se bucură de o poziţionare strategică, cu acces direct la autostrăzile A3 şi A0, aceasta din urmă simplificând accesul către aeroport. Această conectivitate excelentă a fost posibilă datorită investiţiilor semnificative în infrastructură, care au transformat parcul într-un centru logistic de prim rang. Dezvoltarea infrastructurii rutiere, în special a autostrăzii, a jucat un rol crucial în facilitarea transportului rapid şi eficient al mărfurilor către şi dinspre parc", a adaugat Călin Badea, consultant I&L în cadrul CBRE România.

La nivel naţional, datele CBRE subliniază o tendinţă ascendentă în sectorul logistic, caracterizată de o cerere tot mai mare pentru spaţii logistice moderne şi eficiente, amplasate strategic, în apropierea aeroporturilor şi a principalelor rute de transport. Această creştere este susţinută de aderarea României la spaţiul Schengen, care a simplificat tranzitul mărfurilor prin eliminarea controalelor la frontierele aeriene.

VGP Park Bucharest North, cu o suprafaţă totală de aproximativ 250.000 mp, oferă un spaţiu închiriabil de aproximativ 120.000 mp, distribuit în patru clădiri. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
bucuresti,
cbre,
dhl

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.