Compania românească Aliant, cu afaceri de 57 mil. lei în 2023, achiziţionează 67% din compania SoftPepper, jucător pe piaţa dezvoltării de software de business din România

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 01 octombrie 2024 7 afişări

Compania românească Aliant, cu afaceri de 57 mil. lei în 2023, achiziţionează 67% din compania SoftPepper, jucător pe piaţa dezvoltării de software de business din România

Compania românească Aliant, integrator de soluţii IT şi furnizor de soluţii de Hyper Automation şi Managed Print Services, anunţă achiziţia a 67% din compania SoftPepper, jucător pe piaţa de dezvoltare de software de business din România, au transmis reprezentanţii Aliant printr-un comunicat. Achiziţia SoftPepper reprezintă un pas de consolidare a poziţiei Aliant pe piaţa IT şi de extindere a portofoliul de produse cu soluţii mai cuprinzătoare şi personalizate.

„Împreună cu SoftPepper atacăm frontal provocările de business ale clienţilor. Facem asta prin tehnologii avansate, inovaţie şi agilitate. Indiferent de dimensiune, companiile pot beneficia acum de soluţii flexibile de business, care includ componente ERP, CRM, Ticketing sau AI (...). Astfel, democratizăm accesul la tehnologie şi expertiză şi susţinem business-urile să-şi digitalizeze operaţiunile într-un mod facil şi la costuri reduse”, a spus Bogdan Ciubotaru, Managing Partner la Aliant.

Aliant este integrator IT şi furnizor de servicii de transformare digitală ce deţine birouri în Bucureşti, Iaşi şi Bacău. Compania a avut afaceri de 57 de milioane de lei în 2023, au transmis reprezentanţii Aliant, şi un număr mediu de 34 de angajaţi, potrivit datelor publice. În urma achiziţiei SoftPepper, îmbinarea cunoştinţelor şi experienţei celor două companii va duce la dezvoltarea de noi soluţii şi de atragerea de noi parteneri, deschizând noi oportunităţi de afaceri şi facilitând creşterea şi diversificarea portofoliului de clienţi.

„(...) Această integrare ne permite să oferim soluţii personalizate şi scalabile, adaptate nevoilor fiecărei companii, indiferent de dimensiune (...)”, a spus Daniel Chiper, CEO la Aliant.

SoftPepper are peste 12 ani de experienţă în domeniul aplicaţiilor SaaS (Software as a Service), care permit utilizatorilor să se conecteze şi să folosească o gamă largă de aplicaţii pe bază de cloud şi a înregistrat în 2023 venituri de circa 2 milioane de lei, conform reprezentanţilor companiei.

„Parteneriatul reprezintă o oportunitate de a combina expertiza noastră în dezvoltarea software cu capacităţile Aliant de integrare IT şi automatizare. Împreună, vom putea oferi soluţii inovatoare, scalabile şi adaptabile, asigurând o evoluţie continuă companiilor din România şi nu numai”, a spus Laurenţiu Giurescu, fondator SoftPepper.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
business,
achizitie,
dezvoltare,
it

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.