Consumul ridicat de cafea poate preveni apariţia cirozei cauzată de băuturile alcoolice
O cantitate mai mare de cafea consumată poate reduce riscul apariţiei cirozei cauzate de consumul de alcool, scrie CNN.
Consumul de cafea are efecte asupra corpului uman atât pozitive, cât şi negative. Cert este că o mare parte din populaţia globului nu se poate lipsi de o ceaşcă de cafea băută dimineaţa. Cei care consumă cafea zi de zi şi consumă şi băuturi alcoolice ar putea să-şi mărească numărul de ceşti consumate într-o zi pentru a putea reduce riscul apariţiei cirozei.
Potrivit unui nou studiu, Două ceşti în plus de cafea pe zi pot reduce cu până la 44% riscurile apariţiei bolilor hepatice. În cadrul cercetărilor au participat peste 430.000 de oameni, pe parcursul a aproximativ 20 de ani. În opt din cele nouă studii, oamenii de ştiinţă au descoperit că două ceşti în plus de cafea pe zi "pot fi asociate cu o reducere semnificativă a riscului de a dezvolta ciroza", fiind primul studiu la acest nivel ce arată potenţialul proprietăţilor cafelei.
"Problema constă în faptul că specialiştii găsesc acest lucru greu de crezut, iar în acest moment multe dintre aceste studii sunt bazate strict pe trecutul medical furnizat de pacienţi", afirmă Dr. Hillel Tobias, din cadrul Comitetului Naţional Medical al Fundaţiei Americane pentru Boli ale Ficatului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro