Coreea de Nord a lansat din nou rachete balistice

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 septembrie 2024 11 afişări

Coreea de Nord a lansat din nou rachete balistice

Coreea de Nord a lansat miercuri mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune spre coasta sa de est, au anunţat oficiali din Coreea de Sud şi Japonia. Este al doilea exerciţiu cu astfel de rachete din această săptămână.

âRachetele au fost lansate din Kaechon, la nord de capitala Phenian, în jurul orei locale 6.50. Acestea au zburat aproximativ 400 km în direcţia nord-est, au declarat reprezentanţii armatei din Coreea de Sud.

„Condamnăm ferm lansarea de rachete a Coreei de Nord, este o provocare clară care ameninţă serios pacea şi stabilitatea peninsulei coreene”, au transmis cei din Coreea de Sud, potrivit Reuters.

La aproximativ 30 de minute de la prima lansare, paza de coastă a Japoniei a anunţat că din Coreea de Nord a fost trasă altă rachetă balistică. Ministrul japonez al Apărării, Minoru Kihara, a declarat că cel puţin una dintre rachete a căzut în apropierea coastei de est şi că lansările „nu pot fi tolerate”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de nord,
rachete,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.