Corina Creţu: Cred că se impune mai multă transparenţă din partea Guvernului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 mai 2021 72 afişări

Investiţiile în domeniul sănătăţii, precum şi creşterea calităţii serviciilor medicale, trebuie să devină reale priorităţi pentru România, spune Corina Creţu: „Se impune mai multă transparenţă din partea Guvernului în legătură cu modul în care sunt folosite fondurile europene pentru acest domeniu”.

Corina Creţu: Cred că se impune mai multă transparenţă din partea Guvernului

„Investiţiile în domeniul sănătăţii, precum şi creşterea calităţii serviciilor medicale, trebuie să devină reale priorităţi pentru România. Cred că se impune mai multă transparenţă din partea Guvernului în legătură cu modul în care sunt folosite fondurile europene pentru acest domeniu”, declară europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european.

Ea spune că sunt câteva întrebări privind acest sector, care au nevoie de răspunsuri urgente.

„Ce se mai întâmplă cu Spitalele Regionale de la Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca, care au studiile de fezabilitate realizate de ani buni, amplasamentele aprobate, dar şi finanţările necesare? Când se vor lansa licitaţiile şi când va începe construcţia efectivă a acestor spitale astfel încât cetăţenii din aceste regiuni să beneficieze cât mai rapid de servicii de sănătate de calitate? Cum a folosit România măsurile excepţionale adoptate de Parlamentul European încă din luna martie anul trecut, care ofereau o flexibilitate crescută în folosirea fondurilor europene din exerciţiul financiar 2014-2020, acestea putând fi direcţionate prioritar către domeniul sănătăţii? Care este stadiul negocierilor Programului Operaţional Sănătate pentru perioada 2021-2027 şi ce proiecte sunt incluse în acest program? Se confirmă includerea în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a trei spitale noi: la Braşov, Focşani şi Sibiu? Dacă da, ce măsuri sunt luate pentru ca realizarea acestora să se încadreze în termenul-limită al PNRR (decembrie 2026)? Cred că cetăţenii merită aceste răspunsuri, pentru că reprezintă şanse cu care - foarte realist - România poate că nu se va mai întâlni”, conchide Creţu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că la toate capitolele au fost reduse sumele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar acesta se încadrează în 29 de miliarde de euro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
corina creţu,
pnrr,
sănătate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.