COVID-ul îngenunchează iar ţările europene. Măsurile drastice luate de Spania şi Italia
Italia şi Spania impun noi restricţii după creşterea numărului de cazuri de Covid-19. În Italia, restaurantele se vor închide la ora 18.00, iar în Spania circulaţia persoanelor pe timpul nopţii va fi interzisă.
Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat noi restricţii. Restaurantele rămân deschise doar până la 18.00, oră după care italienii nu mai au voie să mănânce sau să bea pe stradă. Premierul a îndemnat administraţia publică, dar şi firmele private să apeleze cât mai mult posibil la lucrul de acasă. Sălile se sport, piscinele şi spa-urile vor fi închise.
„Barurile, magazinele de îngheţată, patiseriile şi restaurantele se vor închide la ora 18.00 în toate zilele. După ora 6 după-amiază ele pot continua să livreze mâncare la domiciliu. Maximum 4 oameni pot sta la masă la restaurant, în cazul în care nu sunt membrie ai familiei. E interzis să consumi mâncare şi băutură pe stradă după ora 18.00”, a declarat Giuseppe Conte.
„A trebuit să închidem 3 luni, am început să lucrăm iar în lunile de vară şi acum o luăm de la capăt. Nu putem îndura mai multe sacrificii, criza medicală e ceva care ne afectează pe noi toţi. Dar măsurile trebuie să fie drepte, clare şi precise. Nu aşa, vorbe aruncate fără a fi gândite. În fiecare zi apare un nou ordin”, a spus Eranda Feca, proprietarul unui restaurant.
Premierul Spaniei a anunţat că se restrânge circulaţia persoanelor pe timpul nopţii şi lasă libertatea liderilor regionali să reducă grupurile la maximum 6 persoane sau să impună carantina pe localităţi sau pe provincii.
„Se va putea circula în acest interval de timp doar pentru motive incluse în normele sanitare: cumpărarea medicamentelor, deplasarea la locul de muncă, întoarcerea acasă sau îngrijirea bătrânilor şi copiilor. Această restricţionare a circulaţiei de la 11 noaptea la 6 dimineaţa va fi aplicată în toată ţara, cu excepţia Insulelor Canare, care prezintă o situaţie epidemiologică foarte bună”, a spus Pedro Sánchez, premierul Spaniei.
„Trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu. Am văzut cazurile cum se înmulţeau aşa că mi-am spus: Sigur ceva de genul se va întâmpla iar. Cum mă afectează? Sigur că e trist să nu te poţi vedea cu prietenii seara în oraş, dar înţeleg situaţia”, a declarat Daniela Univaso, studentă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro