Ce crede despre viitorului lui Andrei Dragoş, student la Cibernetică, olimpic la informatică, care de la 14 ani a început să lucreze ca web programator, şi care a câştigat premiul ASE Excelenţă în Antreprenoriat: Mi-aş dori să fac un MBA în SUA, dar cred că şi România poate oferi multe oportunităţi
Andrei Dragoş student în anul 3 la facultatea de Cibernetică, este unul dintre câştigătorii premiului Excelenţă în Antreprenoriat, ediţia 2021, de la gala ASE din acest an.
Într-o discuţie cu Ziarul Financiar el spune că România poate să ofere mai multe oportunităţi decât o plecare în afară.
Olimpic la informatică, de la 14 ani a început să furnizeze servicii web, ca freelancer, dezvoltând site-uri şi oferind suport pentru acestea, iar în 2019 şi-a deschis propria companie de automatizare software numită Codestage, care furnizează servicii personalizate clienţilor săi.
„Aceştia pot comunica direct cu programatorii noştri pentru a avea implementată în timp real soluţia dorită”, spune el.
Întrebat despre viitorul său academic, Andrei Dragoş spune că un MBA în SUA este o opţiune la care se gândeşte, însă este puţin probabil să ajungă să studieze acolo din cauza calendarului de admitere.
„Mi-aş dori să fac un MBA în SUA, dar calendarul de admitere nu îmi permite acest lucru. Aşadar, voi alege un program de masterat în România, urmând să mă orientez pe zona de studii post-universitare pentru SUA”.
El consideră că România se poate dezvolta şi că situaţia economică se va îmbunătăţi în următorii ani, în pofida provocărilor geo-politice din proximitate.
Legat de impactul pe care pandemia l-a avut asupra activităţii companiei sale, Andrei Dragoş precizează că perioada menţionată a reprezentat o oportunitate pentru businessul pe care îl coordonează
„Am început să furnizăm servicii pentru companii mari precum Pepsi şi Disney, dar şi pentru autorităţi de stat precum Federaţia Română de Canoe. Colaborarea cu astfel de clienţi ne-a făcut să fim profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, noi fiind atunci, ca şi acum, o companie tânără.”
La nivelul anului trecut, Codestage a raportat afaceri de 400.208 lei şi un profit net de 312.223 lei.
„Dorim atât extinderea activităţii cât şi mentinerea ridicată a profitabilităţii”, mai spune Andrei Dragoş.
Întrebat de Ziarul Financiar despre ce sfaturi ar da unui tânăr antreprenor, exact ca el, acesta a precizat că sfaturile clasice sunt cele mai eficiente: “nu combina supraestimarea veniturilor cu subestimarea cheltuilelor necesare pentru anumit proiect, sau rişti chiar să dai faliment. Iar la nivel personal, la fel, ai grija la toate cheltuielile pe care le faci şi ce beneficii pot să îţi aducă ele.”
Academia de Studii Economice din Bucureşti a organizat la începutul lunii decembrie, a şasea ediţie a Galei Excelenţei, organizată pentru a premia cei mai buni studenţi, dar şi profesori în activitatea de cercetare ştiinţifică, voluntariat, reprezentarea şi dezvoltarea facultăţii, antreprenoriat, respectiv, salariatul anului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro