Cresc facturile la energie electrică. Care vor fi consumatorii cei mai afectaţi de scumpirea de la 1 iunie

Postat la 07 iunie 2024 2572 afişări

Cresc facturile la energie electrică. Care vor fi consumatorii cei mai afectaţi de scumpirea de la 1 iunie

Cresc facturile la energie electrică începând de la 1 iunie. Conform estimărilor, de luna viitoare, tariful pentru serviciile de sistem se vor scumpi cu aproximativ 40%, adică vor creşte de la 9,17 lei la 12,84 lei/ MWh.

O nouă scumpire de la 1 iunie

Modificarea valorii tarifului a fost determinată de aplicarea mecanismului de corectare a deviaţiilor semnificative de la prognoza care a stat la baza aprobării tarifului intrat in vigoare la data de 01 ianuarie 2024, în conformitate cu prevederile cadrului de reglementare emis de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Tariful pentru serviciile de sistem este o componentă a facturii de energie electrică plătită de toţi consumatorii din România. Aceasta înseamnă că majorarea tarifelor va avea un impact direct asupra costurilor suportate de consumatori.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consumatori,
crestere,
energie electrica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.