Criptomoneda $TRUMP a scăzut cu peste 27% în ultimele 24 de ore. Preţul s-a înjumătăţit faţă de maximul de pe 19 ianuarie. Meme coin-ul ajunge la o capitalizare de sub 8 miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 21 ianuarie 2025 18 afişări

Criptomoneda $TRUMP a scăzut cu peste 27% în ultimele 24 de ore. Preţul s-a înjumătăţit faţă de maximul de pe 19 ianuarie. Meme coin-ul ajunge la o capitalizare de sub 8 miliarde de dolari

Preţul criptomonedei $TRUMP a scăzut cu mai mult de un sfert în ultimele 24 de ore, timp în care Donald Trump a preluat un nou mandat de preşedinte al Statelor Unite.

Marţi, ora 12.45, ora României, $TRUMP se tranzacţionează la circa 39 de dolari, în scădere cu mai mult de 27% în ultimele 24 de ore, la o capitalizare de piaţă de circa 7,8 miliarde de dolari, conform platformei CoinMarketCap, care calculează o medie a cotaţiilor de pe mai multe platforme de exchange.

Preşedintele Donald Trump a lansat vineri, 18 ianuarie, propria criptomonedă, sub indicativul $TRUMP. Preţul la care se tranzacţionează marţi, 21 ianuarie, este la jumătate faţă de preţul maxim de 75 de dolari pe care l-a atins $TRUMP în data de 19 ianaurie.

$TRUMP este un aşa-numit meme coin, adică o criptomonedă care nu are în spate nicio promisiune că va livra un proiect, ci doar popularitatea unui subiect în mediul online.

Printre cele mai cunoscute exemple de meme coin sunt Dogecoin sau Shiba Inu. Unele meme coin ajung subiect de dispută juridică în SUA, cum a fost cazul recent al criptomonedei HAWK, lansată de Haliey Welch, o tânără de 20 de ani din SUA care a devenit celebră pe internet în urma unui videoclip viral.

Criptomoneda HAWK a fost lansată pe 4 decembrie 2024 şi a înregistrat creşteri semnificative, înainte ca preţul să scadă cu 95% în doar câteva zile, ceea ce i-a determinat pe investitori să o acuze pe Haliey Welch de o schemă de „pump and dump”.

Într-o astfel de schemă, cei care lansează proeictul ajung să controleze o mare parte din ofertă şi cresc artificial preţul unui activ pentru a atrage banii altor investitori, iar apoi vând coordonat astfel încât fondatorii sunt singurii care rămân cu profit. Ea a respins acuzaţiile, dar investitorii au decis să meargă în tribunal.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.