Crucea Roşie Română împlineşte sâmbătă 139 de ani de activitate, sărbătoriţi la Palatul Elisabeta

Autor: Laura Mitran Postat la 04 iulie 2015 88 afişări

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România sărbătoreşte, pe 4 iulie, 139 de ani de istorie şi activitate umanitară, moment ce va fi marcat de angajaţii, voluntarii şi partenerii săi la Palatul Elisabeta, la invitaţia preşedintelui organizaţiei, Principesa Margareta.

Sâmbătă, de la ora 12.00, în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, grădina Palatului Elisabeta găzduieşte Ziua Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România cu ocazia împlinirii a 139 de ani de activitate umanitară şi a aniversării centenarului acordării Înaltului Patronaj de către Regina Maria Crucii Roşii Române, potrivit unui comunicat al Casei Regale.

Astfel, la invitaţia Principesei Moştenitoare Margareta, preşedintele Crucii Roşii Române, angajaţi, voluntari, parteneri ai Crucii Roşii Române şi reprezentanţi ai corpului diplomatic vor marca acest eveniment, la Palatul Elisabeta.

Cu această ocazie, vor lua cuvântul Principesa Margareta, precum şi Ioan Silviu Lefter, director general al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Totodată, voluntarii Crucii Roşii vor participa la diferite activităţi destinate marcării acestui eveniment: demonstraţii stradale de prim ajutor, expoziţii de fotografie, jocuri şi concursuri pentru copii, spectacole în aer liber, lansări de lampioane etc, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

De Ziua Crucii Roşii Române sunt sărbătorite nume sonore ale istoriei şi culturii române - Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraş Dinicu, Cella Delavrancea - care au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferinţelor celor mai vulnerabile persoane.

Primul sediu al organizaţiei a fost deschis în Spitalul Colţea din Bucureşti, de un grup de oameni cu suflet nobil - Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, semnatarii actului de înfiinţare al Crucii Roşii Române.

An de an, Crucea Roşie Română a venit în sprijinul comunităţilor vulnerabile adaptându-şi răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de populaţia ţării greutăţile războiului, confuzia tranziţiei dintre diferite regimuri şi a contribuit la efortul de refacere a comunităţilor din zonele afectate de dezastre naturale.

Numai anul trecut, Crucea Roşie Română a sprijinit 272 968 de familii şi persoane singure cu alimente de bază, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi rechizite. Deşi anul trecut, România nu a fost afectată de dezastre semnificative, totuşi Crucea Roşie Română a avut 139 de intervenţii în situaţii de urgenţă precum incendii, caniculă, înzăpezire sau alunecări de teren, 30 635 de persoane beneficiind de sprijin material.

Mai mult de 30 000 de persoane localizate în zone de risc, au beneficiat de programe de pregătire pentru a şti cum să acţioneze în caz de dezastre. Peste 20 000 de persoane au fost pregătite în acordarea primului ajutor de bază.

Donarea de sânge voluntară şi neremunerată s-a situat, de asemenea în atenţia Crucii Roşii Române, astfel 3.807 persoane au donat sânge. La nivel naţional s-au derulat 179 de programe şi proiecte sociale şi 205 de proiecte şi campanii de educaţie pentru sănătate.

Prin serviciul Căutări persoane au fost soluţionate 226 de cazuri pentru restabilirea legăturilor cu familia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CRUCEA ROŞIE,
ANIVERSARE,
/actualitate/crucea-rosie-romana-implineste-sambata-139-de-ani-de-activitate-sarbatoriti-la-palatul-elisabeta-14543528
14543528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.