CSR 2022. Alimentarea staţiilor de bază cu energie regenerabilă - Telekom Romania Mobile

Postat la 10 ianuarie 2023 84 afişări

CSR 2022. Alimentarea staţiilor de bază cu energie regenerabilă - Telekom Romania Mobile

Motivaţie:

„Telekom Mobile, ca şi grupul Deutsche Telekom, conştientizează importanţa unui comportament ecologic în condiţiile de acces tot mai dificil şi costisitor la resursele planetei noastre. Protecţia climei este unul dintre pilonii de bază ai strategiei de sustenabilitate a companiei”, spun reprezentanţii Telekom Romania Mobile. Investiţia în această direcţie se încadrează în eforturile generale ale companiei de a-şi reduce amprenta asupra climei prin toate mijloacele posibile şi face parte din proiectul mai amplu de scădere a consumului general de apă, combustibili, energie şi alte resurse.

Descrierea proiectului:

Prin acest proiect, Telekom Romania Mobile implementează un plan de conectare a antenelor sale la sursele de energie regenerabilă pe bază de panouri solare, pentru a înlocui astfel sistemul tradiţional de aprovizionare cu electricitate. Panourile fotovoltaice convertesc radiaţia luminoasă naturală în energie electrică. Ele au nevoie doar de lumină, putând funcţiona indiferent de condiţiile meteorologice, chiar dacă în cantităţi mai mici atunci când sunt zile înnorate sau cu precipitaţii. Principiul de funcţionare a panourilor fotovoltaice şi al instalaţiilor fotovoltaice se bazează pe efectul fotoelectric, respectiv transformarea energiei solare ("foton") în energie electrică ("volt"). Aceasta, la rândul ei, cu ajutorul unor dispozitive electrice şi electronice specifice, ajunge să fie transferată prin reţeaua locală de distribuţie electrică a amplasamentului către consumatorul de energie electrică. Pentru a determina dacă un amplasament este compatibil cu soluţia de panouri fotovoltaice, experţii în inginerie efectuează o analiză preliminară la birou, urmată de o vizită fizică pe teren pentru a verifica condiţiile locale. Peste 450 staţii de bază sunt echipate cu astfel de soluţii cu panouri fotovoltaice. Locurile în care sunt implementate panourile sunt situate pe tot teritoriul României, iar compania îşi propune să continue programul până când toate locaţiile fezabile vor beneficia de soluţii de energie verde.

Rezultate:

În urma montării soluţiei cu panouri fotovoltaice, consumul de energie al locaţiilor respective poate scădea cu până la 80%, în funcţie de condiţiile meteorologice. Diferenţa până la 100% este reprezentată de sistemele de răcire a aerului condiţionat, care utilizează în continuare energia din sistemul naţional de electricitate, dar şi de alte constrângeri specifice locaţiei. Cu emisii de carbon practic zero, antenele Telekom Mobile care funcţionează pe bază de energie regenerabilă vor reduce considerabil şi costurile cu energia electrică, contribuind la o mai bună rentabilitate a companiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.