CSR 2022. Echiparea primului Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă - Schneider Electric România
Motivaţie:
Schneider Electric România implementează o soluţie inteligentă, scalabilă, digitală de distribuţie a energiei electrice, alături de partenerul său IMSAT Groupe SNEF, la Primul Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă – #NoiFacemUnSpital, construit de Dăruieşte Viaţă în curtea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie S. Curie. Campania a pornit de la o nevoie obiectivă în România, aceea de a demonstra că se pot construi spitale pentru copii la standarde internaţionale, care să asigure servicii medicale beneficiind de înaltă tehnologie. „La Schneider Electric, prin însuşi obiectul nostru de activitate, căutăm să ajutăm şi să educăm companiile să folosească inteligent energia electrică, să devină mai responsabile, mai verzi şi mai sustenabile. Pentru noi, responsabilitatea socială este core business.”
Descrierea proiectului:
Cunoscând importanţa instalaţiei electrice în funcţionarea unei clădiri cu destinaţie de spital, cerinţele ridicate din punct de vedere fiabilitate şi importanţa unei activităţi de întreţinere proactivă mai curând decât reactivă, compania a propus soluţii de tablouri electrice testate, Prisma Plus, în varianta comunicantă. Prin utilizarea aplicaţiei Ecostruxure Facility Expert Logbook, tablourile electrice au primit coduri QR, cu ajutorul cărora documentaţia tehnică aferentă a fost livrată în format digital. De asemenea, prin utilizarea acestei aplicaţii, activităţile de întreţinere pot fi organizate şi urmărite, asigurându-se trasabilitatea acestora. Tablourilor electrice li s-au adăugat trei UPS-uri performante, care asigură disponibilitatea energiei electrice 24/7, pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului medical, dar şi echipamente de medie tensiune conectate, echipate cu senzori de temperatură cu comunicaţie wireless, TH110. Toate aceste echipamente electrice conectate vor fi integrate în soluţii de Building Management şi de management energetic care vor conduce la o operare facilă a clădirii, la eficienţă energetică şi operaţională crescute şi, de asemenea, la o creştere a duratei de viaţă a echipamentelor. Din declaraţiile Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, spitalul va fi finalizat anul acesta, urmând ca anul viitor să obţină toate avizele pentru a putea intra în funcţiune.
Rezultate:
Proiectul asociaţiei Dăruieşte Viaţă şi-a propus să devină un model pentru sistemul medical din România în ceea ce priveşte infrastructura, evoluând sub auspiciile tehnologiilor şi prin colaborare cu cei mai profesionişti parteneri. Dar cel mai valoros impact este cel asupra vieţilor copiilor cu afecţiuni oncologice, care vor fi trataţi în cadrul spitalului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro