CSR 2023. Accenture Student Lab

Postat la 14 noiembrie 2023 95 afişări

CSR 2023. Accenture Student Lab

Motivaţie:

Ideea proiectului a plecat din angajamentul pe termen lung al Accenture de a crea noi oportunităţi şi de a contribui la comunităţile din care face parte. Scopul final al acestui proiect a fost să sprijine studenţii de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, prin amenajarea unei săli de curs – Laboratorul Accenture – Sala Robert Schuman, situat în clădirea „Ion N. Angelescu”, ajutându-i să înţeleagă şi să dobândească competenţele necesare într-o lume în continuă schimbare. Parteneriatul cu mediul academic, în special cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a talentelor din România. Alegerea s-a făcut în contextul unei comunităţi extrem de relevante, constând în peste 25.000 de studenţi cu profil IT şi Operaţiuni, astfel încât să aibă un impact semnificativ şi să contribuie la dezvoltarea forţei de muncă cu competenţele necesare pentru o lume în continuă schimbare.

Descrierea proiectului:

Evenimentul de lansare a avut loc pe data de 25 octombrie 2022, odată cu inaugurarea Accenture Student Lab în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE). Proiectul este dedicat tuturor studenţilor de la Academia de Studii Economice şi în special celor interesaţi de domeniile Metaverse, robotică, transformarea afacerilor (cum ar fi HR, contabilitate, achiziţii şi lanţuri de aprovizionare), şi tehnologii precum SAP, AI şi Salesforce. Laboratorul are o capacitate de 35 de locuri şi include o soluţie audio-video de ultimă generaţie, un sistem inteligent de rezervare, iluminat automatizat şi mobilier modern. Laboratorul beneficiază de un sistem de tip „bring your own conference”, prin care se poate iniţia o videoconferinţă direct de pe laptopul prezentatorului, folosind camera, microfonul, ecranul şi sistemul audio al sălii. „Împreună cu cei de la ASE am dezvoltat un curriculum de programe de studiu pentru anul universitar 2022-2023, în cadrul căruia experţi din cadrul Accenture s-au întâlnit cu studenţii şi au discutat o mare varietate de subiecte legate de tendinţele în tehnologie, transformarea afacerilor sau resurse umane. De asemenea, pentru realizarea acestei săli de curs am colaborat cu compania de design şi amenajări interioare COS.” Pentru a moderniza sala de lectură Robert Schumann compania a investit peste 200.000 de dolari. Întreg procesul de modernizare şi amenajare a durat 12 luni. Dincolo de amenajarea sălii, desfăşurarea programelor de studiu presupune o investiţie permanentă de timp din partea echipei Accenture.

Rezultate:

Proiectul a implicat şi impactat un număr semnificativ de persoane. Mai exact, au fost organizate 15 discuţii inspiraţionale, ateliere practice şi sesiuni de mentorat în carieră, pentru care s-au înscris peste 1.200 de studenţi. Din partea Accenture au fost implicaţi peste 55 de specialişti. Potrivit reprezentanţilor companiei, acest proiect a avut un impact semnificativ asupra comunităţii şi domeniului în care a fost lansat. În primul rând, proiectul a adus beneficii directe studenţilor, oferindu-le acces la un curriculum de programe de studiu diversificat şi interacţiuni cu experţii din cadrul Accenture pe o gamă largă de subiecte, de la sustenabilitate şi tendinţe tehnologice precum Metaverse şi robotică la teme practice legate de transformarea afacerilor, cum ar fi HR, contabilitate, achiziţii şi lanţuri de aprovizionare, precum şi tehnologii precum SAP, AI şi Salesforce. Acest lucru i-a ajutat pe studenţi să-şi dezvolte competenţele şi să se pregătească mai bine pentru cariera lor viitoare. În plus, acest proiect contribuie la îmbunătăţirea întregii industrii prin dezvoltarea unei forţe de muncă mai bine pregătite şi adaptate la schimbările tehnologice şi de afaceri. „Suntem angajaţi în parteneriatul nostru şi ne dorim să continuăm dezvoltarea colaborării în următorii ani academici. Ne propunem să avem un impact durabil, să consolidăm şi să extindem acest program pentru a aduce beneficii semnificative pe termen lung studenţilor şi comunităţii academice.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.