CSR 2023. Energie în şcolile copilăriei

Postat la 22 noiembrie 2023 40 afişări

Motivaţie:

E.ON derulează de peste 10 ani proiectul „Energie în şcolile copilăriei”, care şi-a propus să îmbunătăţească condiţiile de studiu pentru elevi şi să eficientizeze consumul de energie din instituţiile de învăţământ. Îmbunătăţirea condiţiilor de învăţare, a culturii siguranţei la nivelul publicului larg, adulţi şi copii, a eficienţei energetice promovarea acţiunilor sustenabile, dar şi sprijinirea celor defavorizaţi sunt obiectivele urmărite în iniţiativele E.ON de responsabilitate socială. Proiectele au avut circa 550.000 de beneficiari, iar angajaţii E.ON, 4.700 la număr, au dăruit peste 15.000 de ore de voluntariat comunităţii.

Descrierea proiectului:

Proiectul constă în schimbarea corpurilor de iluminat vechi cu unele moderne bazate pe tehnologie LED din sălile de clasă, dar şi din săli administrative sau de sport aparţinând instituţiilor şcolare. Lumina neutră dată de tehnologia LED stimulează activitatea mintală, fiind recomandată pentru spaţiile educaţionale. În acelaşi timp, corpurile de iluminat cu tehnologie LED aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce înseamnă facturi mai mici la energia electrică pentru beneficiari, precum şi o reducere a emisiilor de CO2. Mai mult decât atât, iluminatul cu LED are o durată de viaţă superioară faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, precum şi o luminozitate calitativă, respectiv 98% din cea naturală.

Rezultate:

E.ON a investit 4,36 milioane de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea sălilor de clasă bazată pe tehnologie LED. Programul  „Energie în şcolile copilăriei” acoperă, până la finalul acestui an, 83 de instituţii de învăţământ, având circa 50.000 de elevi şi profesori drept beneficiari direcţi, respectiv 39.000 de corpuri de iluminat noi şi peste 92.000 de tuburi economice/cu LED montate. Emisiile de CO2 rezultate doar din energia electrică utilizată pentru iluminat au fost reduse anual cu peste 600 de tone. Anul acesta, compania  a ales ca beneficiare cinci şcoli pentru copii cu nevoi speciale şi două instituţii care vin în sprijinul copiilor cu nevoi speciale. Asociaţia Lumina are un centru de îngrijire paliativă pentru copii şi tineri, iar Asociaţia New Odyssey are ca activitate principală coordonarea unui centru multidisciplinar de intervenţie în Bucureşti specializat în servicii de analiză comportamentală aplicată pentru copii cu tulburare din spectrul autist şi alte tulburări în dezvoltare. La Asociaţia Lumina din Bacău au montat în premieră şi panouri fotovoltaice cu 40 kW/oră putere instalată.x

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.