Cu ce se prezintă poliţiştii, jandarmii şi pompierii la parada de 1 Decembrie

Postat la 30 noiembrie 2014 309 afişări

Peste 25.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona pentru ca manifestările publice prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României să se desfăşoare în condiţii de linişte şi siguranţă, informează MAI.

Cu ce se prezintă poliţiştii, jandarmii şi pompierii la parada de 1 Decembrie

În întreaga ţară vor fi la datorie aproape 10.000 de poliţişti. De asemenea, peste 5.000 de jandarmi, cu 500 de mijloace tehnice, vor asigura măsurile de ordine publică în contextul sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie. 3.000 de poliţişti de frontieră vor veghea la frontiera de stat a României, iar intervenţiile în situaţii de urgenţă vor fi asigurate de peste 7.600 de pompieri.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătiţi să desfăşoare, în cooperare cu SMURD, misiuni medicale de urgenţă, precum şi să acorde sprijin aerian structurilor operative.

Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale a României, 600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, studenţi şi elevi ai instituţiilor de învăţământ ale MAI, cu 100 de mijloace tehnice, vor participa la parada militară organizată în municipiul Bucureşti. Ei vor fi organizaţi în cinci detaşamente, astfel:

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"

Blocul de defilare terestru al Ministerului Afacerilor Interne va fi deschis de un detaşament de studenţi ai Academiei de Poliţie ,"Alexandru Ioan Cuza".

Instituţie de învăţământ superior, singura cu acest profil din ţară, Academia de Poliţie ,"Alexandru Ioan Cuza", învestită cu titlul Grad de Încredere Ridicat din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, pregăteşte viitorii ofiţeri de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi şi pompieri ai Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul de performanţă specific instituţiilor europene de învăţământ.

Jandarmeria Română

Jandarmeria Română, pilon de bază al sistemului de ordine, siguranţă publică şi securitate din România, prezintă onorul cu un Detaşament de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş".

Luptătorii acestei unităţi speciale sunt responsabili de restabilirea ordinii publice când aceasta este grav tulburată, dar şi de intervenţia antiteroristă pe întreg teritoriul naţional, la obiectivele din competenţa Jandarmeriei.

Din anul 2011, Brigada Specială este membru al Grupului ATLAS, reţea ce reuneşte structuri de elită cu atribuţii în domeniul intervenţiei antiteroriste şi contrateroriste din Uniunea Europeană.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Detaşamentul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă este format din echipaje de stingere a incendiilor, echipaje SMURD, salvatori de la înălţime şi din medii ostile vieţii, echipaje pirotehnice şi echipaje de intervenţie la urgenţe chimice.

Printre cei care vor defila se află şi membri ai echipei de căutare-salvare urbană RO-USAR, echipă recunoscută la nivel internaţional, acreditată INSARAG, pentru a executa misiuni în afara graniţelor ţării, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina

Pentru prima dată în istoria recentă cu ocazia Zilei Naţionale a României, va defila un detaşament de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie ,"Vasile Lascăr" Câmpina, viitorii poliţişti care vor fi 24 de ore din 24 în serviciul comunităţii.

Jandarmeria / Garda de onoare

Detaşamentul de gardă şi ceremonii militare al Jandarmeriei Române, constituit din subofiţeri de elită, vor prezenta onorul într-o ţinută care aminteşte de glorioasa tradiţie a acestei Arme, încheind blocul de defilare terestru al Ministerului Afacerilor Interne.

TEHNICA DE DEFILARE

Poliţia Română

Blocul de defilare al tehnicii structurilor Ministerului Afacerilor Interne este deschis de mijloacele cele mai reprezentative ale Poliţiei Române:

Coloana este deschisă de 10 motociclete ale Poliţiei Rutiere, structură specializată în îndrumarea, supravegherea şi controlul respectării normelor de circulaţie pe drumurile publice.

Acestea sunt urmate de autoturisme destinate intervenţiei în cazul accidentelor de circulaţie şi supravegherii şi controlului traficului rutier, precum şi activităţii de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în oraşe şi în zonele rurale.

De asemenea, vor fi prezentate autospecialele de intervenţie Mercedes Vito şi Sprinter folosite de luptătorii Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIIAS), dotate cu echipament de protecţie balistică şi echipamente speciale de executare a misiunilor specifice - rezolvarea situaţiilor de criză, intervenţia pentru capturarea sau neutralizarea infractorilor foarte periculoşi sau înarmaţi cu arme de foc, eliberarea ostaticilor, a persoanelor răpite sau sechestrate.

Blocul de paradă al Poliţiei Române va fi încheiat de 3 auto-laboratoare criminalistice, destinate cercetării la faţa locului, dotate cu tehnică foto-video digitală, truse şi echipamente criminalistice.

Poliţia de Frontieră

Poliţia de Frontieră participă la parada militară cu ATV-uri ce facilitează accesul în zonele înguste şi greu accesibile de pe frontieră, autospeciale destinate patrulării, supravegherii şi intervenţiei, inclusiv în locurile greu accesibile şi cu relief montan.

De asemenea, vor fi prezentate asistenţei autospeciale de supraveghere cu termoviziune care oferă informaţii video în timp real atât ziua cât şi noaptea, inclusiv coordonatele GPS ale elementelor infracţionale, precum şi ambarcaţiunile de tip Harpoon şi RR, utilizate în misiunile de intervenţie în zone greu accesibile din Delta Dunării, Fluviul Dunărea şi Râul Prut.

Jandarmeria Română

Parada tehnicii auto a Jandarmeriei Române va fi compusă din echipaje moto, autoturisme destinate misiunilor de patrulare, de asigurare şi restabilire a ordinii publice.

Vor face parte din blocul de defilare şi autospecialele specifice misiunilor de salvare şi evacuare a persoanelor aflate în situaţii de risc executate de Jandarmeria Montană, precum şi autospecialele blindate pentru intervenţie folosite atât în executarea misiunilor antiteroriste, cât şi în cele internaţionale, care asigură un nivel ridicat de protecţie balistică antiglonţ împotriva minelor sau dispozitivelor explozive improvizate.

Va fi prezentat şi sistemul mobil de comunicaţii montat pe un mijloc de transport de mare capacitate - dotat cu sistem de conversie pentru echipamentele de comunicaţii, destinat asigurării legăturilor între structurile Jandarmeriei şi alte structuri ale Sistemului Naţional de Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Formaţia de defilare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă va fi deschisă de autospecialele pentru munca operativă, motocicletele de intervenţie SMURD - care deservesc zonele aglomerate şi greu accesibile - şi ambulanţele SMURD, destinate acordării primului ajutor medical calificat.

De asemenea, vor defila autospecialele pentru cercetare şi primă evaluare în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice şi nucleare, autospecialele pentru decontaminare a persoanelor afectate, autospeciala de intervenţie la dezastre şi accidente colective şi un grup de autospeciale pentru descarcerare. Vor fi prezentate asistenţei bărcile pneumatice din dotarea IGSU, încadrate cu scafandri, care intervin pentru salvarea victimelor din mediul acvatic şi evacuarea persoanelor şi a bunurilor surprinse de inundaţii.

Blocul de defilare al tehnicii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă va fi încheiat de autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime de tip Bronto Skylift, destinată intervenţiei la clădiri înalte de până la 70 metri.

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI

Aviaţia Ministerului Afacerilor Interne va participa la parada de 1 Decembrie cu o formaţie compusă din 3 elicoptere de tip MI-17 şi EC-135, precum şi cu avionul de tip Piper PA-42 Cheyenne III. Acesta este dotat cu echipamente medicale conforme cu standardele europene şi poate efectua misiuni interne şi externe de salvare pentru pacienţii aflaţi în stare gravă, pe timp de zi şi noapte în condiţii meteorologice complexe.

Principalele misiuni ale Inspectoratului General de Aviaţie sunt: acordarea sprijinului aerian structurilor Ministerului Afacerilor Interne; misiuni aeromedicale, în cadrul serviciului SMURD; misiuni de intervenţie în situaţii de urgenţă cum ar fi incendii, căutare-salvare, calamităţi naturale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cu-ce-se-prezinta-politistii-jandarmii-si-pompierii-la-parada-de-1-decembrie-13676805
13676805
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.