Cum a ajuns un gigant internaţional de la venituri de miliarde de dolari la un faliment răsunător

Autor: Ioana Matei Postat la 21 iulie 2017 2104 afişări

Ca urmare a falimentului DIN 2009, compania a renunţat la branduri precum Saturn, Pontiac şi Hummer; a vândut totodată Saab Automobile producătorului olandez Spyker

Cum a ajuns un gigant internaţional de la venituri de miliarde de dolari la un faliment răsunător

General Motors, unul dintre stâlpii industriei americane, a trecut printr-un faliment răsunător, potrivit articolelor din presa internaţională. După mai mulţi ani de scăderi ale vânzărilor, compania a fost lovită de criza financiară, iar în iunie 2009 a ajuns la un faliment de 91 de miliarde de dolari. Compania a fost salvată datorită unui ajutor guvernamental, potrivit Wall Street Journal.

General Motors Corporation a fost fondată pe 16 septembrie 1908 în Flint, Michigan; era deţinută de William C. Durant, proprietarul Buick. La începutul secolului XX, existau mai puţin de 8.000 de automobile în America, iar Durant a devenit producătorul lider pe segmentul vehiculelor trase de cai în Flint, înainte de intrarea în industria automotive. Cofondatorul GM a fost Charles Stewart Mott, a cărui companie a fuzionat cu Buick anterior lansării businessului GM.

Ca urmare a falimentului DIN 2009, compania a renunţat la branduri precum Saturn, Pontiac şi Hummer; a vândut totodată Saab Automobile producătorului olandez Spyker. În 2010, noua GM a lansat o oferă publică iniţială care a fost una dintre cele top 5 cele mai mari listări de până acum şi s-a întors la profitabilitate mai târziu în cursul aceluiaşi an.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.