Cum a reuşit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume să piardă 50 de miliarde de dolari din averea în doar 3 zile

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 27 ianuarie 2023 279 afişări

Cum a reuşit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume să piardă 50 de miliarde de dolari din averea în doar 3 zile

Acţiunile companiei Adani au scăzut vineri cu 17% în urma unei vânzări generalizate alimentate de acuzaţiile short sellerilor de fraudă ce implică imperiul de afaceri al unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume, titrează Financial Times.

Alte companii legate de conglomeratul lui Gautam Adani au scăzut, de asemenea, brusc, în timp ce magnatul indian continuă continuă să îşi vândă acţiunile într-o încercare de a atrage investitori globali.

Ultimele evenimente de pe piaţă împing pierderile cumulate din capitalizarea bursieră la peste 50 de miliarde de dolari, de când Hindenburg Research a susţinut miercuri că Grupul Adani a manipulat preţului acţiunilor şi a practicat fraudă contabilă.

Acuzaţiile formulate Hindenburg, care a declarat că shortează companiile Grupului Adani, urmează câtorva ani de expansiune vertiginoasă a grupului, care l-a propulsat pe Guatam Adani în rândurile celor mai proeminenţi miliardari din lume.

Acţiunile Adani Enterprises, principala companie listată a grupului care face equity offering, au scăzut cu până la 19,7% în Mumbai, până la un minim de 2.723 Rs.

Scăderea zilnică a reflectat o reducere de aproape 17% din preţul pe acţiune de 3.276 Rs plătit de investitorii deja implicaţi în tranzacţie, inclusiv Jupiter Asset Management, BNP Paribas, Société Générale şi Goldman Sachs.

Pierderile în rândul celorlalte şase companii din Grupul Adani cotate la bursă au ajuns, de asemenea, la aproximativ 20%, nivelul maxim permis, inclusiv Adani Green Energy şi Adani Transmission.

Adani continuă cu oferta de vânzare, după ce companiile grupului au pierdut miercuri aproape 11 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră combinată, în urma acuzaţiilor din partea Hindenburg.

Adani Group a negat acuzaţiile, numind raportul „o combinaţie rău intenţionată de dezinformare selectivă şi acuzaţii învechite, fără temei şi discreditate”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guatam Adani,
india,
frauda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.