Cum ajungem în posesia unui imobil care a fost scos la licitaţie de o bancă?
Un imobil scos la licitaţie de o bancă poate fi extrem de „ochios” pentru cineva care nu dispune de buget suficient pentru a-şi cumpăra o casă, fie, cu banii jos, fie cu un credit mult mai scump.
De asemenea, există şi acea categorie de persoane în căutare de chilipiruri care sunt oricând dispuşi să cumpere un imobil scos la licitaţie de bancă, mişcare pe care o văd ca pe o investiţie inteligent făcută.
Situaţia este clară, dar cum o punem în practică? Expertul în imobiliare, Diana Micu, îţi spune tot ce trebuie să ştii, atunci când te decizi să participi la o licitaţie, dar şi care sunt criteriile eligibile pentru a câştiga.
„Cele mai multe oferte de imobile, aflate în executare silită, sunt publicate la sediile executorilor judecatoreşti, dar şi pe site-uri de profil. Procedura de înscriere la o astfel de licitaţie presupune achitarea unei taxe de participare în valoare de 10% din preţul locuintei. Taxa se va achita în contul executorului judecătoresc, iar dovada plăţii asigură dreptul de a participa la licitaţie. Persoanele care nu reuşesc să cumpere locuinţa în cauză vor primi înapoi contravaloarea taxei achitate. Totodată, cine câştigă licitaţia va avea la dispoziţie 30 de zile, pentru achitarea sumei restante, până la preţul integral. Se poate achita prin virament bancar direct în contul executorului judecătoresc sau prin credit bancar. Sunt anumite banci care finanţează astfel de proprietăţi.”, informează Diana Micu.
Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro