Cum arată o maşină de Formula 1 realizată din Lego: 288.000 de piese au fost necesare pentru construcţia unui monopost McLaren

Autor: Bogdan Alecu Postat la 06 octombrie 2024 5 afişări

Cum arată o maşină de Formula 1 realizată din Lego: 288.000 de piese au fost necesare pentru construcţia unui monopost McLaren

Lego Group au prezentat la Bucureşti un monopost F1 construit la dimensiuni reale din 288.000 de piese Lego Technic, fiind unul dintre cele mai complexe proiecte realizate astfel. Cei de la Lego au mai realizat în trecut inclusiv o replică a unui automobil Bugatti din piese Lego. Macheta a fost prezentată de comentatorii de Formula 1 în România Antal Putinică şi Cătălin Ghigea.

Pentru construcţia maşinii au fost necesare 1.893 de ore de muncă şi 83 de zile.

În urmă cu câteva luni, Lego construia o machetă a supercarului McLaren P1 la scară 1:1 din 342.817 piese Lego Technic, pentru care 23 de oameni au lucrat 8.344 de ore, maşina fiind una funcţională, propulsată de un motor electric.

Danezii de la Lego au ajuns la 236 mil. lei cifră de afaceri în România în 2023, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Finanţe. Din distribuţia de jucării în magazinele din România, compania a realizat un profit de peste 10 mil. lei, un avans de 30%, mai arată datele publice.

 

Este cel mai bun an pentru Lego pe piaţa locală, compania având un salt semnificativ în ultimii doi ani, cu creşteri de două cifre atât la profit, cât şi la cifra de afaceri.

 

Lego este prezent pe piaţa din România prin intermediul distribuitorilor de jucării, care duc produsele danezilor în magazinele de profil sau în supermarketuri. De altfel, în ultimii ani jucăriile au început să acopere suprafeţe tot mai mari în magazine, iar criza sanitară a impulsionat vânzările din acest domeniu.

 

Începând din 2009, Lego s-a dezvoltat pe piaţa locală prin magazine proprii, având o creştere efervescentă în primii ani în România. Ulterior însă, ritmul de creşere s-a mai redus, iar în ultimii ani nu a mai fost deschis niciun magazin sub brandul companiei.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piese,
masina,
monopost,
constructie,
formula 1,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.