Cum arată şi unde se află prima staţiune exotică din România: satul plutitor dintr-un peisaj de poveste - GALERIE FOTO
Complexul Egreta, staţiune lacustră pe Dunăre din Berzasca, judeţul Caraş-Severin, şi Complexul Zaga Zaga, situate în Delta Siretului, pe limita dintre judeţele Vrancea şi Galaţi, oferă turiştilor ocazia de a se caza în căsuţe pe apă, dar şi de a redescoperi zone de mult uitate.
Complexul Egreta, din Caraş-Severin, şi Complexul Zaga Zaga, la 20 km de Focşani, oferă turiştilor o cazare inedită pentru cei care practică pescuitul, dar şi pentru cei care vor să se relaxeze departe de agitaţia oraşului.
Complexul Egreta, staţiune lacustră pe Dunăre din Berzasca, judeţul Caraş-Severin, şi Complexul Zaga Zaga, situate în Delta Siretului, pe limita dintre judeţele Vrancea şi Galaţi, oferă turiştilor ocazia de a se caza în căsuţe pe apă, dar şi de a redescoperi zone de mult uitate.
Complexul Egreta te duce cu gândul la Maldive, dar se află în România, judeţul Caraş-Severin, chiar pe malul Dunării la graniţa cu Serbia.
Egreta, prima staţiune lacustră din România, este un complex cu 15 căsuţe suspendate pe piloni deasupra Dunării, un lung ponton fiind legătura lor cu malul românesc al fluviului. Complexul se află pe malul Dunării la graniţa cu Serbia şi a fost finanţată prin fonduri de la Uniunea Europeană. Tarifele pentru o noapte de cazare într-un bungalou diferă în funcţie de sezon între 250 lei şi 300 de lei.
Mai la estul ţării se află un alt complex cu căsuţe pe apă, tot la o graniţă, dar la graniţa dintre judeţele Focşani şi Galaţi, complexul Zaga Zaga.
Complexul Zaga Zaga, deţinut de Radu Ioana Francesca şi Camelia Dobrisan, situat la 20 km distanţă de Focşani, în al doilea an de funcţionare au ajuns la un grad de ocupare de 100% în weekendurile de vară şi la 80% în săptămânile din anotimpul călduros. Antreprenoarele au apelat la fonduri europene, dar doar pentru partea de piscicultură, astfel cu ajutorul investiţiilor au realizat o fermă de sturioni, dragarea lacurilor şi construcţia canalelor.
„Suntem iubitori de apă şi tot ce ţine de Delta Dunarii. Am vrut să aducem Delta Dunării cât mai aproape de casă şi am construit de la zero tot ce este astăzi, Delta Siretului”, spune Bogdan Luca, managerul resortului.
În complexul Zaga Zaga, turiştii vin în medie pentru 3-4 zile, lunile de vară fiind preferate, dar cei care le trec cel mai des pragul sunt pescarii. Resortul are 41 bungalouri mobile, 11 bungalouri plutitoare, 26 iurte, pe o suprafaţă totală de 82 hectare, cu o capacitate maximă a complexului de 200 persoane. Preţurile de cazare variază de la 40 la 89 de euro pe noapte, în funcţie de tipul de cazare ales, dar şi de sezon.
„Am dezvoltat în cadrul complexului şi componenta de agroturism – o stână, o microfermă de animale cu iepuri, păsări, cai şi vaci în care turiştii să poată participa efectiv la activităţile specifice. În acest moment există la ZagaZaga o livadă, în care, începând din acest an, turiştii vor găsi mere, prune, caise, zmeura şi căpşuni“, precizează Bogdan Luca, managerul resortului.
Complexul Zaga Zaga a avut o cifră de afaceri de 6 milioane lei în 2019, iar antreprenoarele îşi doresc să investească şi mai mult în complex pentru o producţie a peştelui, procesarea şi vânzarea lui în restaurantele şi magazinele proprii. Totodată, un alt plan de dezvoltare ar fi creşterea capacităţii de cazare de la 200 de locuri la 800.
Complexul Zaga Zaga a avut o cifră de afaceri de 6 milioane lei în 2019
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro