Cum îţi vei controla iPhone-ul sau iPad-ul cu ajutorul ochilor? Apple anunţă o serie de funcţii noi

Postat la 16 mai 2024 21 afişări

Cum îţi vei controla iPhone-ul sau iPad-ul cu ajutorul ochilor? Apple anunţă o serie de funcţii noi

Cea mai interesantă funcţie este urmărirea ochilor, care va fi suportată atât pe iPhone, cât şi pe iPad.

Aceasta îţi va permite să controlezi dispozitivele cu ajutorul ochilor, aşa cum îi spune şi numele.

Nu veţi avea nevoie de niciun hardware sau accesoriu suplimentar.

Apple a anunţat o nouă suită de funcţii de accesibilitate care vor fi disponibile „în cursul acestui an” pentru iPhone şi iPad, aşa că se presupune că acestea vor face parte din iOS 18 şi iPadOS 18, care vor fi prezentate oficial luna viitoare, scrie GSM Arena.

De departe, cea mai interesantă dintre ele este urmărirea ochilor, care va fi suportată atât pe iPhone, cât şi pe iPad, şi care îţi va permite să controlezi dispozitivele cu ajutorul ochilor, aşa cum îi spune şi numele.

Acesta este destinat utilizatorilor cu dizabilităţi fizice, dar oricine îl va putea folosi. Urmărirea ochilor va fi asigurată de Inteligenţa Artificială (pentru că acum totul trebuie să fie aşa). Iniţial, veţi trece printr-o fază de calibrare de câteva secunde, care se va face prin intermediul camerei frontale, după care veţi fi gata de utilizare. Toate datele utilizate pentru acest lucru nu părăsesc niciodată dispozitivul tău, deoarece sunt alimentate de învăţarea automată pe dispozitiv.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutor,
anunt,
apple

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.