Cum merg lucrările la tunelul rutier din judeţul Argeş, parte din autostrada A1 Sibiu-Piteşti? Constructorul PORR a mobilizat în şantier peste 600 muncitori şi 190 de utilaje

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 18 iunie 2024 53 afişări

Cum merg lucrările la tunelul rutier din judeţul Argeş, parte din autostrada A1 Sibiu-Piteşti? Constructorul PORR a mobilizat în şantier peste 600 muncitori şi 190 de utilaje

Un tunel rutier la nivel de autostradă se construieşte pe Secţiunea 4 Tigveni-Curtea de Argeş a Autostrăzii A1 Sibiu-Piteşti, a anunţat Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care a fost pe şantier pentru a verifica progresul lucrărilor. Tunelul se află pe teritoriul judeţului Argeş, pe sub Dealul Momaia.

„Se desfăşoară, în principal, următoarele activităţi: se forează în flux continuu pe ambele fire de tunel, sensul Sibiu-Piteşti (Tunel Daniela) şi sensul Piteşti-Sibiu (Tunel Alina), 24 de ore, 7 zile din 7; se execută lucrări de excavaţii şi terasamente pe câteva sectoare aferente traseului autostrăzii; se execută lucrări de piloni foraţi pentru Portal 1 al celor 2 fire de tunel spre Sibiu; la structurile aferente acestui lot se execută lucrări de armare, cofrare şi betonare radiere, elevaţii şi cuzineţi şi a început montarea grinzilor pe structurile finalizate; au fost realizate 10 din 16 fundaţii aferente podeţelor; se execută lucrări hidrotehnice (şanţuri de gardă) între km 84Ă890 şi km 89Ă680; continuă producţia de grinzi şi predale prefabricate necesare structurilor în organizarea de şantier, fiind realizate, până în prezent, 94 grinzi prefabricate şi circa 4.000 m2 predale prefabricate”, a scris Irinel Ionel Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook.

El a mai precizat că antreprenorul responsabil de acest proiect a mobilizat în şantier peste 600 muncitori şi 190 de utilaje. Este vorba despre constructorul austriac PORR, care a demarat lucrările la acest tunel în octombrie 2023.

„Tunelul va fi dotat cu cele mai moderne sisteme de protecţie. Fabrica de grinzi care este amplasată în şantier a început să producă, are aproape 100 de grinzi produse din cele peste 600 necesare pentru acest şantier. Două staţii de betoane sunt deja montate şi produc beton pentru toate structurile”, a precizat Scrioşteanu într-o prezentare video a şantierului.

Tot anul trecut, PORR Construct a câştigat contractul pentru execuţia lucrărilor la centura de sud-est a municipiului Arad, în lungime de 11 km, valoarea investiţiei fiind de 308 mil. lei.

Printre proiectele publice la care PORR a mai lucrat în România se mai regăsesc mai multe piste din cadrul aeroportului Otopeni (30 de milioane de euro) şi alte proiecte de infrastructură din judeţele Timiş, Arad şi Bihor. Pe segmentul feroviar, PORR se ocupă de realizarea podului de la Grădiştea, peste râul Argeş.

Sursa video: Irinel Ionel Scrioşteanu

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lucrari,
tunel,
santier,
autostrada,
sibiu,
pitesti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.