Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă starea de sănătate. Psiholog: „Schimbarea vine pe un fond agitat”
România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora de iarnă. Vom da ceasurile înapoi cu o oră, ora 04:00 devenind ora 03:00. Ziua de duminică va fi cea mai lungă din an, însă această schimbare poate avea efecte negative asupra stării noastre de sănătate.
Psihologul Keren Rosner explică, într-un interviu pentru Gândul, că organismul uman poate fi afectat odată cu trecerea la ora de iarnă, schimbare ce corespunde cu debutul sezonului rece. Astfel, lumina difuză, întunericul care se lasă mult mai devreme, lipsa culorilor şi a soarelui alături de atmosfera cenuşie, induc o stare afectivă deprimantă, de tristeţe şi apatie, cât şi tulburări de concentrare şi memorie.
„Organismul are nevoie de o perioadă de adaptare la noile condiţii, iar această adaptare este stresantă pentru organism din punct de vedere fizic, cât şi psihic. În special, acest efort psihic de adaptare este resimţit la persoanele care sunt predispuse depresiei, anxietăţii, care au o viaţă nesatisfăcătoare, persoane care resimt foarte greu schimbarea şi o percep ca pe o destabilizare a vieţii”, explică psihoterapeutul Keren Rosner.
Cititi mai multe pe www.gandul.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro