Cum recunoşti depresia la copil? Părinţii trebuie să vadă când este capabil să iasă dintr-o tristeţe prelungită sau dintr-o stare de spirit scăzută

Postat la 13 mai 2024 37 afişări

Cum recunoşti depresia la copil? Părinţii trebuie să vadă când este capabil să iasă dintr-o tristeţe prelungită sau dintr-o stare de spirit scăzută

Între 2021 şi 2022, aproape un milion de copii şi tineri au accesat servicii de sănătate mintală. În ultimii cinci sau şase ani, rata afecţiunilor de sănătate mintală diagnosticabile la copiii şi tinerii cu vârste cuprinse între şase şi 19 ani a crescut de la aproximativ unul din nouă la unul din şase.

De obicei, copiii vă pot spune un motiv pentru care sunt trişti, cum ar fi pierderea unui bunic sau faptul că nu se simt fericiţi cu prietenii sau la şcoală.

În ultimii ani, s-a pus din ce în ce mai mult accentul pe sănătatea mintală şi bunăstarea copiilor – în special din cauza presiunilor suplimentare cauzate de lucruri precum pandemia şi social media. Potrivit organizaţiei caritabile pentru sănătatea mintală a copiilor şi tinerilor Place2Be, unul din cinci copii se confruntă cu dificultăţi de sănătate mintală, jumătate dintre ei identificându-le până la vârsta de 14 ani. Între 2021 şi 2022, aproape un milion de copii şi tineri au accesat servicii de sănătate mintală, scrie The Independent.

Pot copiii să aibă depresie?

Dr. Seb Thompson, psiholog consultant CAMHS pentru Cygnet Health Care, spune că, în ultimii cinci sau şase ani, rata afecţiunilor de sănătate mintală diagnosticabile la copiii şi tinerii cu vârste cuprinse între şase şi 19 ani a crescut de la aproximativ unul din nouă la unul din şase.

„La fel ca la vârsta adultă, există multe tipuri de afecţiuni de sănătate mintală care pot avea un impact asupra copiilor şi adolescenţilor, cele mai frecvente dintre acestea încadrându-se în sfera anxietăţii şi a stării de spirit scăzute. Acestea pot varia de la îngrijorări uşoare legate de o anumită problemă (de exemplu, şcoala) până la afecţiuni de sănătate mintală diagnosticabile, cum ar fi tulburarea de panică, tulburarea obsesiv-compulsivă, tulburarea de stres post-traumatic, dificultăţi de ataşament sau depresie”, spune Thompson.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copil,
depresie,
parinti

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.