Cum să îţi rotunjeşti venitul în 2023: Topul celor mai uşoare ”al doilea job”. Cât se poate câştiga din aceste activităţi
Sondajele arată că în 2023 majorările salariale vor dezamăgi o mare parte din angajaţii din toate domeniile. Din cauza inflaţiei, a jobului, a ratelor şi a altor costuri tot mai mulţi oameni caută noi modalităţi de a genera un venit suplimentar şi de cele mai multe ori răspunsul la problemă este un job secundar, scrie Bloomberg.
Piaţa muncii din SUA, una dintre cele mai puternice din lume, rămâne stabilă şi în 2023, dar la fel se întâmplă şi cu inflaţia, ceea ce îi determină pe tot mai mulţi să obţină venituri mai mari. Potrivit datelor publicate de Departamentul Muncii din SUA, salariile au crescut cu 4,6% în 2022, însă încă nu ţin pasul cu inflaţia care a ajuns la 7,1%.
„Având în vedere majorarea ratelor, a inflaţiei şi a costului vieţii, oamenii sunt din ce în ce mai motivaţi să opteze pentru un job secundar. De asemenea side job-urile apar din ce în ce mai des în interiorul pieţelor muncii dezvoltate. Obţinerea unui al doilea job în program part-time, poate amortiza situaţia financiară a anagajaţilor, mai ales dacă valul de disponibilizări cu care se confruntă acum giganţii din big tech se va extinde şi în restul sectoarelor economice”, a declarat Sinem Buber, economist şef al platformei ZipRecruiter.
ZipRecruiter analizează anunţurile pentru a putea identifica joburile part-time şi le clasează în funcţie de salariul mediu pe oră. Blogging-ul sau crearea de conţinut nu au fost incluse în top pentru că ele sunt considerate mai degrabă activităţi ce au legătură cu freelance-ingul şi nu cu piaţa muncii în sine.
Top 5 cele mai hot joburi secundare din 2023:
- Asistent familial: Postul presupune o muncă care reprezintă o combinaţie de gătit, curăţenie, îngrijirea copiilor, coordonarea şi gestionarea unor sarcini administrative ale unei case sau gospodării.
- Meseriaş: Acest job secundar nu are nevoie de prea multe explicaţii, în această categorie se pot înscrie tâmplarii, metalurgii sau cei care ştiu să fabrice şi să modeleze sticlă.
- Reprezentant de vânzări: În acest caz, cei specializaţi în domeniu pot lucra într-o gamă largă de industrii, de la tech la real-estate şi asigurări. De cele mai multe ori jobul presupune atragerea de noi clienţi şi gestionarea relaţiilor dintre ei şi companie.
- Revizor de asigurare a calităţii: Postul presupune monitorizarea, inspectarea şi testarea produselor pentru a se asigura ca standardele companiei sunt respectate. Revizorii pot lucra într-o gamă largă de sectoare, cum ar fi cel alimentar, farmaceutic şi tech.
- Coordonator de recuperare: Jobul presupune supravegherea şi monitorizarea procesului de îngrijire al pacienţilor, deobicei în spitale sau centre de îngrijire pe termen lung al aceestora. Un coordonator trebuie să colaboreze cu pacienţii şi familiile acestora şi să se ocupe de organizarea documentaţiei şi a dosarelor medicale.
Sursă grafic: Bloomberg
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană