Cum să-ţi răcoreşti casa fără aer condiţionat. Cele mai simple şi eficiente metode
A venit vara, căldură ne toropeşte şi toţi visăm la aparatul de aer condiţionat care să ne aducă răcoarea. Unii dintre noi nu-şi pot instala în casă aer condiţionat, fie pentru că se gândesc la faptul că se spune că nu e sănătos, fie că nu au bugetul pregătit pentru o astfel de cheltuiala. Există însă câteva soluţii care te vor ajută să îţi răcoreşti casă.
1. Acoperă geamurile
Trage storurile, jaluzelele sau draperiile în timpul zilei, imediat ce soarele începe să-ţi bătă în geam. Vei împiedica astfel căldura să-ţi pătrundă în casă. Descoperă geamul doar când vine seara. În cazul în care nu ai buget pentru nici unul dintre cele enumerate mai sus, poţi acoperi geamurile cu folie de aluminiu. Atenţie! Draperiile trebuie să fie din culori deschise. Culorile închise atrag căldura.
2. Deschide geamurile noaptea
Pentru a răcori casa, ţine noaptea geamurile deschise. Lasă toate uşile de interior deschise, astfel încât aerul să circule. Lasă deschise chiar şi uşile dulapurilor din bucătărie şi ale sifonierelor pentru că înmagazinează căldură pe timpul zilei. Şi asigură-te că te trezeşti suficient de devreme pentru a le închide la loc (în jurul de 5-7 dimineaţa).
3. Apelează la ventilatoare
Cel mai indicat este ventilatorul prins în tavan. Pentru a crea senzaţia de aer condiţionat, pune un pet de 2 litri la congelator, apoi când este gheaţă scoate-l şi aşază-l într-un bol sub ventilator. Astfel, aripile ventilatorului vor împrăştia răcoarea pe măsură ce geaţa se topeşte.
4. Închide sursele de căldură
Evită pe cât posibil să nu foloseşti cuptorul pe timpul zilei (atât cuptorul de la aragaz, cât şi cel cu microunde).
Becurile incandescente sunt o altă sursă de căldură, aşa că este indicat să le înlocuieşti cu cele compacte fluorescente. Închide computerul, televizorul sau alte aparate electrocasnice pe care nu le foloseşti. Este indicat să le scoţi din priză, nu doar să le închizi din telecomandă.
5. Evită aburii
Pe timpul zilei evită să faci duşuri fierbinţi sau să speli vasele cu apă fierbinte. Lasă activităţile precum gătitul, spălatul rufelor sau al vaselor după lăsarea serii
Cititi mai multe pe www.realitatea.net
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro