Cum se făceau biscuţii Eugenia în anii ’40! Ce conţinea reţeta originală

Postat la 16 decembrie 2018 1358 afişări

Primele produse „Eugenia” au fost fabricate la Constanţa la sfârşitul anilor ’40.

Cum se făceau biscuţii Eugenia în anii ’40! Ce conţinea reţeta originală

Chiar dacă „eugeniile” se produceau la nivel industrial, ele erau fabricate din ingrediente naturale, iar termenul de valabilitate era de şapte zile. Pe ambalaj se preciza că au în compozitie doar unt, cacao, zahăr, rom şi ouă.  

Prima Doamna a Republicii Socialiste România de atunci, Elena Ceauşescu, se declara o iubitoare de eugenii, pasiune culinara împartăşita şi de copiii ei.

 

Tot procesul de fabricaţie era unul manual, iar crema era întinsă de muncitoare cu o spatulă, apoi biscuiţii erau lipiţi şi împachetaţi în ambalajul celebru. Muncitoarele puteau gusta din desert doar în pauzele de masă, după ce-şi terminau treaba.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retete,
continut,
constanta,
produse,
zahar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.