Cum te afectează poluarea? Biolog: „Fragmentele de plastic ajung în ţesut şi nu există mecanisme care să le distrugă”
Poluarea cu plastic rămâne o problemă globală ce ameninţă mediul, oamenii şi animalele. Materialele de plastic se descompun în sute de ani, timp în care afectează fauna şi flora. 8 mil de tone de plastic ajung în oceane în fiecare an, potrivit Ocean Conservacy.
32% din ambalaje nu ajung în sisteme de colectare, ci în ecosisteme, arată E. MacArthur. Animalele marine şi păsările pot confunda fragmente de plastic cu hrana. Producţia de plastic implică un consum ridicat de resurse naturale şi emisii de gaze.
Câteva soluţii eco-friendly sunt sticlele de apă din oţel inoxidabil şi ambalajele din carton. Bîlbă: Fragmentele de plastic ajung în ţesut şi nu avem mecanisme care să le distrugă.
Odată cu revoluţia tehnologică, industrializarea şi dorinţa nestăvilită de a deţine lucruri, omul ajunge să sufoce planeta cu plastic. Râurile, mările şi oceanele ar putea fi umplute cu 44 milioane de tone de plastic până în anul 2060. În prezent sunt aproximativ 22 de milioane de tone de plastric şi microplastic care sufocă vietăţile subacvatice şi apoi, implicit pe noi.
România se află pe ultimul loc în UE privind reciclarea deşeurilor de ambalaje. Şi în loc să progresăm, pierdem 5 procente an de an.
Specialiştii recomandă adoptarea unor soluţii eco-friendly pentru diminuarea consumului excesiv de plastic, precum sticlele de apă din oţel inoxidabil sau pungile de cumpărături din materiale textile.
Cititi mai multe pe www.alephnews.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro