De ce a fost eliberat condamnatul pe viaţă Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali din România

Postat la 18 iunie 2020 654 afişări

De ce a fost eliberat condamnatul pe viaţă Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali din România

Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali ai României, a fost eliberat luna trecută după 23 de ani de detenţie. Acesta a fost condamnat pe viaţă, în 1997, pentru 6 crime.

Tribunalul Mehedinti spune că bărbatul a meritat să fie eliberat pentru că a stat suficient în detenţie pentru a se reabilita.Este acelaşi tribunal care a eliberat un alt condamnat pe viaţă: Ion Turnagiu, bărbatul care a incendiat fata de 17 ani.

Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali ai României, a fost eliberat în luna mai. Una dintre crimele lui a avut loc în 31 decembrie 1996, când a intrat în casa unei bătrâne de 84 de ani din Otopeni. Csampar şi alt bărbat au bătut-o pe bătrână cu pumnii şi picioarele, după care au furat din casă o oală cu sarmale, carne, 10 litri de vin, veselă, lenjerie de pat şi 95.000 de lei. Ei au ascuns lucrurile şi banii într-un canal, unde locuia celălalt atacator. Altă victimă a fost un om al străzii, pe care l-a decapitat şi l-a aruncat în parcul IOR din Capitală.

În cei 22 de ani de detenţie, Marius Csampar a fost sancţionat disciplinar de mai multe ori, însă în 2014 s-a oprit din a mai face probleme. De fapt, cei mai mulţi dintre deţinuţi devin disciplinaţi cu câţiva ani înainte să ceară eliberarea condiţionată.


Marius Csampar a avut 6 analize pentru eliberare condiţionată. Bărbatul a  muncit în închisoare, însă din 1997 a adunat doar 201 zile de câştig.

„Pe cale de consecinţă, stăruinţa în muncă nu este o condiţie îndeplinită”, spune Judecătoria Drobeta Turnu Severin, prima instanţă care i-a refuzat cererea.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eliberare,
criminali,
viata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.