De ce şi-a retras Andreea Berecleanu copiii din şcolile de stat

Postat la 17 septembrie 2018 767 afişări

Andreea Berecleanu a renunţat la şcolile de stat româneşti şi a explicat într-un interviu de ce a luat această decizie.

De ce şi-a retras Andreea Berecleanu copiii din şcolile de stat

Prezentatoarea ştirilor de la Antena 1 a dat nenumărate şanse învăţământului de stat pentru cei doi copii ai ei, Eva (17 ani) şi Petru (13 ani), însă nemulţumirile s-au adunat din ce în ce mai mult. Andreea i-a retras de la şcoală şi i-a înscris la o instituţie privată, cu predare în limba engleză, scrie click.ro.

”Eu am renunţat la programa româneasca când Eva era în clasa a VII-a, primul semestru, şi Petru era în clasa a II-a. A fost o decizie bine cântărită chiar dacă a părut spontană. Răbdarea mea ajunsese la limită. Dădusem prea multe şanse şi nu mai eram dispusă la niciun fel de risc fiind vorba de viitorul copiilor”, a declarat Andreea.

Ştirista a ales şcoala britanică şi nu regretă nicio clipă această decizie. Andreea a avut de înfruntat, în urmă cu trei ani, criticile fanilor ei de pe reţelele de socializare, după ce a dezvăluit că Petru şi Eva urmează cursurile unei şcoli private. La vremea respectivă, prezentatoarea Observatorului a refuzat să explice de ce a luat decizia de a-şi retrage copiii de la şcolile de stat.

Acum, când şcolile private au devenit o opţiune pentru din ce în ce mai mulţi părinţi, iar unii aleg chiar să-şi instruiască odraslele acasă, Andreea a vorbit şi ea despre motivele care au determinat-o să ia această decizie.

”Şcoala britanică este complet diferită de şcoala românească. Toate materiile sunt studiate în limba engleză, examenele sunt aceleaşi ca şi pentru nativi. Inclusiv corectarea anumitor testări se face de către o comisie britanică.

Abordarea este diferită, conţinutul informaţiei este privit din altă perspectivă, nu neapărat mai uşoară, dar cu siguranţă mai prietenoasă şi mai logică decât în manualele romaneşti.

În plus, cel puţin în ce priveşte manualul de limba română, cel pe care am apucat să-l descopăr cât Eva era încă în sistemul de stat, este dezamăgitor. Şi aceasta este părerea multor profesori.

Spre exemplu, Iapa lui Voda a lui Sadoveanu era urmată de poezia lui Cărtărescu. Nu se mai ţine cont de o succesiune a curentelor literare? Dacă nu, atunci să se facă meditaţii şi cu părinţii înainte de a intra copiii la şcoală. Săptămâna trecută, am prezentat la Observator ca în manualul de biologie inima apare desenată în partea dreaptă”, a explicat Andreea pentru sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.