De la succesul în România la oportunităţi în Emiratele Arabe Unite. Cine este Cecilia Radu, recent numită director general al Novo Nordisk în EAU

Autor: Ioana Matei Postat la 24 septembrie 2024 66 afişări

De la succesul în România la oportunităţi în Emiratele Arabe Unite. Cine este Cecilia Radu, recent numită director general al Novo Nordisk în EAU

Cecilia Radu a fost recent numită Vicepreşedinte şi Director General al Novo Nordisk Emiratele Arabe Unite, devenind astfel prima româncă care ocupă o astfel de poziţie de leadership în cadrul companiei daneze pe o piaţă internaţională. Această numire reprezintă un moment de cotitură pentru cariera sa, după un mandat de succes în fruntea Novo Nordisk România, unde a condus organizaţia către o creştere de la 282 de milioane de lei, la aproximativ 1 miliard de lei.

Cecilia Radu şi-a început cariera în cadrul Novo Nordisk în 2016, într-un moment în care compania era deja bine poziţionată pe piaţa românească, dar cu un potenţial semnificativ de creştere. Sub conducerea sa, Novo Nordisk România a cunoscut o expansiune rapidă, ajungând de pe locul 23 în 2020 pe locul 8 în 2023 în clasamentul celor mai mari companii farmaceutice din România. Ea a fost recunoscută pentru abilitatea de a transforma organizaţia nu doar la nivel de cifre, ci şi prin cultura organizaţională pe care a cultivat-o. Într-un interviu recent, a subliniat importanţa „empowerment-ului" în echipă şi a luării deciziilor rapide şi eficiente, factori care au contribuit semnificativ la performanţa organizaţiei. Ea a creat un cadru care le-a permis angajaţilor să-şi dezvolte abilităţile şi să contribuie activ la succesul companiei.

Novo Nordisk este o companie globală în domeniul sănătăţii, fondată în 1923, cu sediul central în Danemarca şi axată pe învingerea bolilor cronice grave. Compania Novo Nordisk are aproximativ 66.000 de angajaţi în 80 de sedii din întreaga lume şi comercializează produse în aproximativ 170 de ţări.

Citiţi însă mai multe despre parcursul de leadership al Ceciliei Radu în una dintre ediţiile viitoare ale BUSINESS Magazin, în cadrul rubricii Cine vine/Cine pleacă. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.