Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, cu 3,3 mld. lei capitalizare la BVB: valoarea dezvoltărilor în construcţie a depăşit 1,5 mld. euro în 2023, iar suprafaţa totală s-a apropiat de 900.000 mp

Autor: Cristina Bellu Postat la 10 iulie 2024 34 afişări

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, cu 3,3 mld. lei capitalizare la BVB: valoarea dezvoltărilor în construcţie a depăşit 1,5 mld. euro în 2023, iar suprafaţa totală s-a apropiat de 900.000 mp

One United Properties (simbol bursier ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, anunţă că valoarea dezvoltărilor aflate în construcţie a depăşit 1,5 miliarde de euro în 2023, iar suprafaţa totală aflată în construcţie s-a apropiat de 900.000 de metri pătraţi.

Dezvoltatorul a finalizat anul trecut 1.549 de unităţi rezidenţiale şi comerciale, marcând cea mai mare livrare anuală de până acum şi depăşind rezultatele din anii anteriori, potrivit celui de-al patrulea Raport voluntar de Sustenabilitate publicat miercuri de companie.

„Pe parcusul anului trecut, operaţiunile noastre s-au desfăşurat pe 14 şantiere de construcţii, inclusiv pentru restaurarea fostei Fabrici Ford, acum One Gallery, şi pentru Casa Braikoff, care va fi inaugurată în curând ca One Athénée, ambele fiind planificate pentru livrare în 2025”, spune Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Portofoliul de închirieri a înregistrat, de asemenea, o creştere a activităţii. Astel, la sfârşitul anului 2023, One Tower şi One Victoriei Plaza aveau un grad de ocupare integral, în timp ce One Cotroceni Park 1 şi One Cotroceni Park 2 au atins niveluri de închiriere de 88%, respectiv 75%.

Cele patru dezvoltări de birouri ale One United Properties găzduiesc în prezent aproape 10.000 de angajaţi, cu un venit generat de filialele locale ale chiriaşilor estimat la 3 miliarde de euro. Aceste dezvoltări au creat, de asemenea, aproximativ 2.100 de noi locuri de muncă, consolidând reputaţia Bucureştiului de centru pentru companii internaţionale precum Siemens Energy, Ford, Stripe şi Bluetweak.

„Anul trecut am semnat un acord istoric cu Infineon Technologies pentru a dezvolta cea mai sustenabilă clădire de birouri din România, One Technology District. Acest proiect va fi pionier în inovaţii precum încălzirea şi răcirea fără gaze prin soluţii termice care utilizează schimbul geotermal. Această colaborare nu numai că stabileşte un nou standard în România, dar urmăreşte, de asemenea, să definească un reper la nivel global în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Privind spre viitor, angajamentul nostru faţă de sustenabilitate şi inovaţie va continua să ne propulseze businessul”, completează Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

Strategia de CSR a companiei este orientată în jurul a trei verticale: regenerare urbană şi protecţia mediului, unde One United Properties a făcut donaţii totale de 6,1 milioane de lei; educaţie, sport şi antreprenoriat, unde sprijinul s-a ridicat la 2,9 milioane de lei; sănătate şi cercetare, unde compania a donat anul trecut 331.400 de lei pentru mai multe cauze.

Dezvoltatorul imobiliar a încheiat primul trimestru din 2024 cu o cifră de afaceri consoidată de 419 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de T1/2023, în timp ce profitul net s-a ridicat la 157,3 milioane de lei, în creştere cu 4%.

One United Properties are 3,3 mld. lei capitalizare, după ce acţiunile au scăzut cu 11,6% de la începutul acestui an, pe tranzacţii de 476 mil. lei, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.