Diferenţa între banii câştigaţi de executivi şi ai salariaţi a explodat în 2021: Decalajul mediu a fost de 670 la 1
Diferenţa de remuneraţie între muncitori şi directorii executivi din 300 de companii americane listate la bursă a crescut în 2021, arată un studiu al Institutului pentru Studii Politice (IPS), publicat marţi.
Decalajul mediu a fost de 670 la 1, în creştere de la 604 la 1 în anul precedent, în timp ce 49 de companii au avut rapoarte de peste 1.000 la 1, arată studiul. Salariul mediu al directorilor executivi din acest grup a urcat cu 2,5 milioane de dolari, până la 10,6 milioane de dolari, în timp ce salariul mediu al lucrătorilor a crescut cu 3.556 de dolari, până la 23.968 de dolari.
Constatările vor oferi noi muniţii investitorilor care militează pentru cauze de justiţie socială ca parte a agendei lor de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG).
Corporaţiile americane se confruntă în acest an cu un val fără precedent de rezoluţii ale acţionarilor legate de ESG, tratamentul lucrătorilor fiind una dintre problemele ridicate frecvent. citeste mai departe
"În timpul pandemiei, lucrătorii cu salarii mici au demonstrat cât de esenţiali sunt pentru funcţionarea economiei noastre. Cu profiturile în creştere în 2021, corporaţiile au avut ocazia de a face un mare pas spre o mai mare echitate salarială", a declarat Sarah Anderson, director de proiect pentru economia globală la IPS.
Studiul a constatat că, la 106 dintre companii, salariul median al lucrătorilor nu a reuşit să ţină pasul cu rata medie de inflaţie de 4,7% din SUA în această perioadă. Din acest grup, 67 de companii au cheltuit în total 43,7 miliarde de dolari pentru răscumpărări de acţiuni în această perioadă, sporind astfel remuneraţia pe bază de acţiuni a directorilor executivi.
Ca răspuns, un număr tot mai mare de lucrători iau problema în propriile mâini şi caută să îşi schimbe locul de muncă în căutarea unui salariu mai bun, a unor condiţii de muncă sau a unui echilibru între viaţa profesională şi cea privată, o tendinţă cunoscută sub numele de "Marea demisie".
Un sondaj global realizat în martie de consultanţii PwC a arătat că unul din cinci lucrători este "extrem de probabil" sau "foarte probabil" să îşi schimbe angajatorul în următoarele 12 luni.
Pandemia de COVID-19 a dus la o atenţie sporită din partea investitorilor asupra modului în care companiile îşi tratează personalul, deşi, aşa cum s-a văzut la recenta întâlnire anuală a Amazon, mulţi au ezitat să se opună conducerii în astfel de probleme.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro