Din Europa până în Coreea de Sud şi Taiwan, companiile se întrec în anunţuri de investiţii în America lui Trump pentru a scăpa de tarifele acestuia
Gigantul industrial francez Schneider Electric a anunţat recent că va investi peste 700 milioane de dolari în sectorul energetic american în următorii ani, cea mai mare investiţie plănuită pe piaţa americană din istoria de 135 de ani a companiei, potrivit Financial Times.
Gigantul industrial francez Schneider Electric a anunţat recent că va investi peste 700 milioane de dolari în sectorul energetic american în următorii ani, cea mai mare investiţie plănuită pe piaţa americană din istoria de 135 de ani a companiei, potrivit Financial Times.
Compania a declarat că în urma investiţiei vor fi create peste 1.000 de noi locuri de muncă, iar „vasta majoritate“ a capitalului va fi direcţionată către producţia de echipamente electrice.
Pe lângă creşterea capacităţii de producţie, Schneider Electric va deschide un laborator în Massachusetts pentru testarea de sisteme energetice pentru piaţa centrelor de date AI şi un centru de inovaţie în Texas.
Anunţul Schneider Electric survine pe fondul unei serii întregi de angajamente de investiţii asumate de companii din diverse ţări, dar şi americane în primele luni ale preşedinţiei lui Donald Trump, în contextul ameninţărilor cu tarife lansate de acesta.
Aamir Paul, director pe America de Nord în cadrul Schneider Electric, a negat însă rolul pe care politicile lui Trump în are în anunţul companiei.
Constructorul auto Stellantis a mulţumit la începutul acestei luni administraţiei Trump pentru acordarea unei exceptări pe o lună de la tarifele de 25% impuse Canadei şi Mexicului.
Compania a anunţat investiţii în operaţiunile sale americane la începutul celui de-al doilea mandat al lui Trump, declarând că susţine „determinarea preşedintelui de a permite dezvoltarea în forţă a sectorului auto american“.
Compania sud-coreeană Hyundai a anunţat la rândul său recent o investiţie de 20 miliarde de dolari în SUA, ce include o oţelărie de peste 5 miliarde de dolari în Louisiana, notează CNN. Facilitatea de 5,8 miliarde de dolari va fi prima construită de Huyndai în SUA şi va crea peste 1.400 de locuri de muncă.
Preşedintele Hyundai Euisun Chung a declarat că aceasta este cea mai mare investiţie realizată vreodată de companie în SUA.
Honda a decis să-şi producă modelul hibrid Civic în statul american Indiana în loc de Mexic pentru a evita potenţiale tarife, surse familiare cu situaţia au declarat pentru Reuters.
Gigantul taiwanez din sectorul semiconductoarelor TSMC a decis de asemenea să-şi crească investiţiile din SUA cu 100 miliarde de dolari, urmând să construiască cinci noi unităţi de producţie în America, potrivit The Guardian.
Trump a declarat că investiţia înseamnă că TSMC va evita tarifele pe care se gândeşte să le impună industriei globale.
Investiţii locale au fost şi continuă să fie anunţate şi de companii americane.
Producătorul de medicamente Eli Lilly plănuieşte să investească cel puţin 27 miliarde $ în patru noi unităţi de producţie în SUA în următorii cinci ani, scrie Reuters.
J&J urmează să investească peste 55 miliarde de dolari în următorii patru ani în unităţi de producţie şi infrastructură de cercetare în SUA.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
-
Ce mai face George Soros la 94 de ani, „inamicul public" numărul 1 din România. Cine este Alexander Soros, urmașul lui, care a fost decorat de fostul președinte american Joe Biden în locul tatălui său. Scott Bessent, mâna dreaptă a lui Soros, alături de care a prăbușit lira sterlină, e acum ministru de Finanțe în SUA