Distanţa care te protejează de virus. Cât de departe ajung picăturile generate de un simplu strănut
Măsurile de protecţie impun păstrarea unei distanţe de 1,5 m. 65% dintre picăturile generate de un strănut ajung la 1 m de tine. Experţii recomandă pentru siguranţă păstrarea unei distanţe cât de mari posibil.
Indiferent de cât de tare te grăbeşti, nu e un motiv să te apropii. Măsurile de protecţie includ păstrarea unei distanţe de 1.5 metri, însă s-ar putea să nu fie suficient. În cel mai recent studiu, cercetătorii din Singapore au constat că la o distanţă de un metru, dacă cineva tuşeşte, eşti acoperit de 65% de picăturile generate de acea tuse. Mergem mai departe.
Dacă distanţa este de doi metri, mai puţine picături ajung, însă rămâne suficient virus pentru a putea infecta cealaltă persoană. Cercetătorii spun că probabil oamenii nu inspiră direct aceste picături. Ele rămân pe piele şi pe îmbrăcăminte. Astfel, persoanele se infectează când îşi ating faţa. Doi nu este cifra magică, însă masca, dezinfectantul şi distanţarea socială pot face minuni.
Asta nu este tot. Oamenii de ştiinţă spun că persoanele mai scunde, copiii mici şi adolescenţii, ar putea fi mai expuşi riscului atunci când un adult mai înalt tuşeşte sau strănută. Picăturile mai mari din strănut, care conţin şi mai multe copii ale virusului, sunt mai grele şi cad rapid pe suprafeţele din jur. Aşa că, dacă vrei să eviţi să fii în drumul virusului spre podea, experţii recomandă să păstrezi o distanţă mai mare de doi metri.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro