Donald Trump intră oficial în cursa pentru Casa Albă: Fostul preşedinte american a acceptat nominalizarea într-un discurs în care promite noi războaie comerciale, reduceri de taxe şi măsuri draconice împotriva imigranţilor

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 19 iulie 2024 30 afişări

Donald Trump intră oficial în cursa pentru Casa Albă: Fostul preşedinte american a acceptat nominalizarea într-un discurs în care promite noi războaie comerciale, reduceri de taxe şi măsuri draconice împotriva imigranţilor

Donald Trump a acceptat în mod oficial nominalizarea sa din partea Partidului Republican pentru funcţia de preşedinte. Controversatul politician a promis în cadrul discursului său lansat cu ocazia nominalizării restartarea războaielor comerciale, reduceri de taxe şi măsuri drastice împotriva  imigranţilor, scrie FT.

Trump şi-a folosit discursul de acceptare a nominalizării republicane la prezidenţiale pentru a face apel la vindecarea naţională şi la încetarea „discordiei şi a diviziunii”, în timp ce povestea despre experienţa sa la un pas de moarte prin care a trecut odată cu recenta tentativă de asasinat.

Fostul preşedinte american a proclamat în cadrul Conferinţei naţionale republicane din Milwaukee „America pe primul loc”, slogan care are la bază  un program politic plin de naţionalism economic. Pe acest fond el a avertizat partenerii de afaceri ai SUA că noi măsuri protecţioniste sunt pe drum dacă el se întoarce la Casa Albă.

Cu mai puţin de patru luni înainte de alegerile din noiembrie, discursul lui Trump a venit într-un moment extraordinar al politicii americane, în contexul în care fostul preşedinte câştigă teren în sondaje în ciuda condamnărilor sale recente, iar adversarul său democrat Joe Biden se confruntă cu o revoltă fără precedent din partea membrilor propriului partid, care îl îndeamnă să renunţe la cursa pentru Casa Albă.

Trump îl întrece în prezent pe Biden în aproape toate sondajele de opinie la nivel naţional, ceea ce îl transformă favoritul absolut pentru postul de preşedinte. Joi, pieţele de pariuri au plasat şansele de victorie ale lui Biden, care a fost testat pozitiv la Covid miercuri, la un minim istoric.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.