Dorin Pena a plecat după aproape 15 ani de la Cisco
Dorin Pena, director general al operaţiunilor din România şi din Comunitatea Statelor Independente (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina şi Uzbekistan) pentru Cisco - unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente de reţea - a plecat din companie.
Dorin Pena, director general al operaţiunilor din România şi din Comunitatea Statelor Independente (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina şi Uzbekistan) pentru Cisco - unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente de reţea - a plecat din companie.
„10 ianuarie este ultima mea zi la #Cisco. A fost o călătorie incredibilă - un vis devenit realitate - care a început în liceu ca student #Cisco #NetAcad şi a continuat prin câteva roluri corporative foarte interesante. Sunt recunoscător tuturor clienţilor, partenerilor şi colegilor oneşti şi muncitori cu care am interacţionat”, a scris Pena pe LinkedIN.
El a precizat şi că îşi va lua o pauză îniante de a începe „o nouă provocare”. „Sunt entuziasmat pentru următorul capitol—dar doar după o binemeritată scurtă pauză”.
Cisco România se află în centrul unei investigaţii de amploare a Consiliului Concurenţei, care a fost demarată în vara anului trecut.
„Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile a 14 companii active pe piaţa comercializării echipamentelor de tehnologia informaţiei şi comunicaţii din România.
Inspecţiile s-au derulat în cadrul investigaţiei privind posibile trucări ale unor licitaţii publice având ca obiect comercializarea echipamentelor de tehnologia informaţiei şi comunicaţii furnizate de către Cisco Systems Romania SRL”, conform Consiliului.
„Acestea au fost printre cele mai ample inspecţii pe care le-am derulat, atât din punctul de vedere al duratei, vorbim de 3 zile la sediile companiilor, cât şi al resursei umane implicate, fiind necesar efortul unor echipe extinse de specialişti”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
„Autoritatea de concurenţă are indicii că licitaţiile publice care vizează comercializarea echipamentelor furnizate de către CISCO ar fi împărţite între ofertanţi având sprijinul furnizorului, direct sau prin intermediul distribuitorilor autorizaţi, astfel încât să câştige firmele favorizate. Posibila practică anticoncurenţială ar fi început cel puţin din anul 2019.
Companiile la care s-au desfăşurat inspecţii inopinate sunt: Cisco Systems Romania SRL, Arctic Stream SA, Datanet Systems SRL, Dataware Consulting SRL, Dendrio Solutions SRL, ETA2U SRL, Evotech-IT SRL, Logic Computer SRL, Metaminds SA, Trencadis Corp SRL, Alef Distribution RO SA, Ingram Micro Distribution SRL, Logicom Information Technology Distribution SRL şi Prime Telecom SRL.
Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.
Menţionăm că o parte dintre indiciile care au stat la baza declanşării investigaţiei au fost aduse în atenţia autorităţii de concurenţă de către autorităţi contractante, dar şi prin intermediul platformei avertizorilor de concurenţă. De asemenea, indicii au rezultat şi din analiza derulată de Consiliul Concurenţei asupra procedurilor de achiziţie publică organizate pe piaţa vizată de investigaţie.
În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor”, conform companiei.
Cisco Systems România a avut în 2023 afaceri de 99,2 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, cu un profit net de 3,9 mil. lei şi un număr mediu de angajaţi de 56 de persoane.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro