Dragoş Damian, Terapia Cluj: Adrenalina şi noradrenalina. Viaţa ta, cariera ta şi succesul tău ca om de afaceri sunt suma pulsurilor de adrenalină şi noradrenalină din tine. Ele te-au ajutat să iei cea mai bună decizie, să lupţi sau să fugi

Autor: Dragos Damian Postat la 12 august 2024 25 afişări

 Dragoş Damian, Terapia Cluj: Adrenalina şi noradrenalina. Viaţa ta, cariera ta şi succesul tău ca om de afaceri sunt suma pulsurilor de adrenalină şi noradrenalină din tine. Ele te-au ajutat să iei cea mai bună decizie, să lupţi sau să fugi

Când ai împrumutat banii de Dacia de la tatăl tău ca sa-ti deschizi o firma, pentru ca era de bon-ton să fi patron. A fost prima data când, fără sa ştii, ai simţit kick-in-ul adrenalinei şi noradrenalinei.

Când ai fost prima dată la bancă -  ei se uitau suspect la tine, tu te uitai suspect la ei - ca să-ti iei primul tău credit pe care-l gajai cu tot ce aveai în buzunare. Adrenalina şi noradrenalina pulsau în tine, te trimiteau înainte.

Când toţi prietenii iţi spuneau că trebuie să bagi bani la Caritas, la FNI, la Bancorex şi tu simţeai undeva înăuntru că ceva nu este în regulă, că mai bine te abţii. Adrenalina şi noradrenalina te-au tras de mânecă, te-au ajutat să iei decizia bună.

Când ai angajat primul subordonat cu care nici măcar nu ştiai exact ce  să faci, apoi pe al doilea, apoi pe următorii 100. Când au început să plece de la tine, i-ai pregătit bine, ţi-i lua competiţia. Adrenalina şi noradrenalina te-au ajutat la interviurile de angajare să alegi oamenii buni care au construit alături de tine.

Când ai decis că trebuie să fii mai competent iar pentru asta trebuie să mergi la cursuri, la seminarii, la masterate de afaceri, care însă costau îngrozitor de scump. Adrenalina şi noradrenalina au făcut din tine în cele din urma cel mai bun elev.

Când picau toate în jurul tău din cauza crizelor economice, a devalorizării şi a inflaţiei dar mai ales a idioţilor care au condus ţara,  când ai decis că, orice ar fi, vei continua. Din nou aliaţii tăi adrenalina şi noradrenalina te-au ajutat să mergi mai departe.

Când ţi-ai cumpărat primul sediu de firmă şi te întrebai, deşi nu stăteai prea bine cu banii, daca să-ti cumperi şi un bolid, să vadă „duşmanii” - dar în cele din urma ţi-ai luat o maşină normală la mâna a doua, ca să-ti rămână bani să investeşti în altceva. Adrenalina şi noradrenalina au fost lângă tine ca să ţină socoteala.

Când tocmai ai deschis primul depozit sau prima linie de fabricaţie dar a venit pandemia, apoi a venit criza materiilor prime, apoi au venit costurile cu energia, apoi multiplele reforme fiscale, apoi au început sa iţi plece angajaţii pentru ca nu voiau să mai lucreze. În toate aceste crize din care ai ieşit cu bine, adrenalina şi noradrenalina au fost partenerii tăi de afaceri.

Astăzi - când te uiţi în urmă la cei 30 de ani care au trecut parcă dintr-o suflare, eşti mulţumit de viaţa ta, de cariera ta, de parcursul tău de om de afaceri – ar trebui să ştii că în toţi anii aceştia două substanţe chimice din corpul tău, adrenalina şi noradrenalina, au fost aliaţii tai, prietenii tăi, te-au ajutat să lupţi sau să fugi, te-au făcut cine eşti astăzi.

Dar de sistemul sanitar eşti mulţumit? Întrebarea care a rămas, după 30 de ani de luptă sau fugă, este când vom decide ca oameni de afaceri că a venit momentul să intervenim ca să schimbăm sistemul sanitar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.