EBay s-a aliat cu casa Sotheby's pentru organizarea unor licitaţii de artă pe internet
Gigantul american din domeniul distribuţiei online eBay şi prestigioasa casă Sotheby's au anunţat luni un parteneriat în virtutea căruia cele două companii vor colabora pentru a organiza împreună licitaţii de artă pe internet.
Cele două companii vor organiza aceste şedinţe de licitaţii la sediul din New York al casei Sotheby's. Acestea vor fi difuzate pe un portal specializat, pe care eBay îl va încorpora pe site-ul său în viitorul apropiat. Pe noul portal utilizatorii vor putea să liciteze în timp real de oriunde din lume, precizează un comunicat comun emis de eBay şi Sotheby's.
Pe termen lung, parteneriatul va putea fi extins şi pentru alte licitaţii pe care casa Sotheby's le organizează pe plan mondial.
Cele două companii văd un potenţial deosebit în licitaţiile care pun în vânzare bijuterii, ceasuri, tipărituri, vinuri, fotografii şi obiecte de design din secolul al XX-lea.
Bruno Vinciguerra, director de exploatare la casa Sotheby's, evocă în acelaşi comunicat "o mare oportunitate, prin intermediul acestui parteneriat, pentru a face ca arta să devină cu adevărat mai accesibilă pentru un număr mai mare de colecţionari".
eBay are 145 milioane de cumpărători activi în 190 de ţări, dintre care 36 milioane au cumpărat obiecte de colecţie în 2013 cu o sumă totală de aproape 8 miliarde de dolari.
Casa Sotheby's a anunţat că aproximativ 17% din totalul loturilor pe care le-a vândut în 2013 au fost comercializate online. Recordul de preţ pentru cel mai scump obiect vândut online de această casă de licitaţii este deţinut de o ediţie specială a cărţii "Les Oiseaux d'Amérique" de Jean-Jacques Audubon, care a fost adjudecată în aprilie contra sumei de 3,5 milioane de dolari.
Potrivit celui mai recent raport al The European Fine Art Fair (TEFAF), piaţa mondială de artă este estimată în prezent la 65 miliarde de dolari pe an, însă ponderea vânzărilor online este inferioară mediei înregistrate în domeniul tranzacţiilor cu obiecte de lux. Vânzările de artă online ar putea atinge 13 miliarde de dolari până în anul 2020.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro