Economia Rusiei probabil a revenit la dimensiunea din 2018 din cauza războiului din Ucraina - o contracţie mai mică decât se aşteptau analiştii
Războiul din Ucraina a dus economia Rusiei înapoi în 2018, potrivit Bloomberg Economics, a raportat Insider.
PIB-ul Rusiei a scăzut probabil cu 4,7% în al doilea trimestru al anului 2022 - prima contracţie dintr-un an, potrivit a 12 analişti chestionaţi de Bloomberg. Perioada aprilie-iunie a marcat primul trimestru complet de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Banca centrală a Rusiei a estimat că economia Rusiei s-a redus cu 4,3% în al doilea trimestru al anului.
Economia Rusiei probabil „a revenit la dimensiunea din 2018 în al doilea trimestru”, potrivit economistului Bloomberg Economics Rusia, Alexander Isakov. Economia Rusiei valora 1,66 trilioane de dolari în 2018 şi 1,78 trilioane de dolari în 2021, potrivit Băncii Mondiale.
Economia Moscovei a crescut cu 3,5% în primul trimestru al anului 2022, potrivit datelor oficiale.
Deşi economia Rusiei a fost sub stres în al doilea trimestru, contracţia a fost mult mai mică decât se aştepta. Analiştii Bloomberg intervievaţi din martie până în iulie se aşteptau ca economia ţării să se contracte cu aproximativ 9% până la 10%.
În ciuda sancţiunilor ample, economia Moscovei a rezistat mai bine decât se aşteptau analiştii – deşi un raport publicat luna trecută de Universitatea Yale a acuzat Kremlinul că a măsluit datele pentru a prezenta o viziune favorabilă asupra perspectivelor ţării.
Dar Kremlinul a atenuat impactul restricţiilor comerciale cu programe care susţin rubla şi păstrează locurile de muncă, au declarat analiştii pentru Insider în iunie.
„Ne aşteptăm ca scăderea să încetinească în trimestrul al patrulea, cu o politică monetară mai relaxată care susţine cererea”, a spus Isakov. Banca Rusiei se aşteaptă ca PIB-ul ţării să se contracte cu 7% în trimestrul al treilea.
Rezilienţa economică a Rusiei de până acum se datorează şi exporturile sale de energie - în continuare funcţionale mulţumită unei restrângeri globale a ofertei care creşte preţurile. Agenţia Internaţională pentru Energie, sau AIE, a declarat într-un raport de joi că Rusia încă produce mult mai mult petrol decât se aştepta în acest an. De fapt, Rusia producea mai mult petrol în iulie decât în mai şi iunie, a spus AIE.
Kremlinul încearcă să găsească pieţe alternative pentru produsele sale energetice, deoarece cumpărătorii săi tradiţionali din Uniunea Europeană urmează să interzică importurile de ţiţei de la sfârşitul anului 2022. Blocul a interzis deja importurile de cărbune din ţară. Statele europene, printre care Germania şi Italia, lucrează şi ele pentru a renunţa la gazul natural rusesc.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană