Educaţie despre sustenabilitate: Între 1.500 şi 1.700 de elevi şi profesori din şase judeţe se pot înscrie la cursuri despre principiile de bază ale sustenabilităţii
Între 1.500 şi 1.700 de elevi şi profesori din Bucureşti, Cluj, Braşov, Ploieşti, Iaşi şi Timişoara se pot înscrie la SustainEdu, un program prin care elevii şi cadrele didactice vor învăţa principiile de bază ale sustenabilităţii, prin metode de învăţare interactive. Programul este gratuit şi este parte dintr-un într-un proiect derulat de Asociaţia Ascendis şi Raiffeisen Bank România.
„Elevi de astăzi sunt liderii de mâine. Ei au puterea şi capacitatea de a transforma sustenabilitatea într-o prioritate pentru mediul de business sau social. Însă această transformare devine dificilă dacă nu încep să adopte practici sustenabile decât în jurul vârstei de 20-22 de ani, atunci când intră la primul loc de muncă. Rolul părinţilor şi al profesorilor este crucial în realizarea obiectivelor globale de sustenabilitate, dar adesea le lipseşte timpul şi resursele necesare pentru a se familiariza cu cele mai recente tendinţe în domeniu. Acest program reprezintă un prim pas important în creşterea nivelului de conştientizare cu privire la importanţa reducerii amprentei de carbon şi a dezvoltării sustenabile în propriile comunităţi”, a declarat Carmen Ciuraru, coordonator programe, Asociaţia Ascendis.
Şcolile care vor să participe la aceste cursuri trebuie să se înscrie prin completarea unui formular.
"O economie durabilă este o responsabilitate comună şi totodată o oportunitate pentru toţi. Înţelegerea conceptelor de sustenabilitate încă de pe băncile şcolii pune bazele unei societăţi mai echilibrate şi mai prospere în viitor”, a declarat Andreea Porojan, sustainabilty& CSR manager, Raiffeisen Bank România.
În 2015, liderii globali au adoptat Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi au stabilit 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor şi să protejeze planeta. Această iniţiativă reprezintă un apel la acţiune şi colaborare între toate ţările pentru a combate provocări majore precum sărăcia, inegalităţile, schimbările climatice şi degradarea mediului.
România se afla, în 2022, pe locul 35 din 166 de ţări analizate într-un clasament al progresului cu privire la îndeplinirea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, potrivit Sustainable Development Report, realizat de Naţiunile Unite.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro