Este oficial: Unul dintre cei mai cunoscuţi milionari din România a cumpărat o bancă celebră şi îi va schimba numele

Autor: Roxana Rosu Postat la 19 iunie 2024 31 afişări

Este oficial: Unul dintre cei mai cunoscuţi milionari din România a cumpărat o bancă celebră şi îi va schimba numele

Banca Naţională a României a aprobat achiziţionarea, în mod direct, de către Dan Ostahie (90,10%), proprietarul Altex, şi societatea Real Estate Srl (9,89%) a participatiei de 100% din capitalul social şi din drepturile de vot ale Porsche Bank România SA, a anuntat miercuri retailerul electro-IT.

Potrivit acordului dintre Porsche Bank AG şi Dan Ostahie, vânzătorul se angajează să transfere dreptul de proprietate asupra acţiunilor băncii, iar cumpărătorul se angajează să preia activitatea pe baza bilanţului la  data efectuării tranzacţiei.

Acordul nu prevede transferul mărcii “Porsche Bank” sau a dreptului de utilizare a acesteia. Noua denumire comercială a băncii va fi “Credex Bank”.

Tranzacţia va fi definitivată până la sfârşitul lunii iulie 2024, iar banca va rămâne operaţională atât până la acel moment, cât şi după preluarea de către noul acţionar.

Dan Ostahie con­tro­lează re­tailerul electro-IT Altex, dar grupul pe care l-a construit în peste 30 de ani de activitate are inclusiv ope­ra­ţiuni de creditare prin Credex.

Altex este liderul comerţului electro-IT după vânzări, raportând o cifră de afaceri de 7 mld. lei anul trecut, cu 7,7% mai mare decât în 2022. Businessul s-a dublat faţă de nivelul din 2018. Totuşi, ritmul de creştere a încetinit în 2023, pe fondul unui consumator tot mai prudent.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
porsche,
banca,
achizitie,
altex

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.