Europa continuă să dezvolte mult aşteptata Uniune a Pieţelor de Capital, inclusă într-o propunere a Comisiei Europene de astăzi. Ce presupune iniţiativa
Uniunea Europeană continuă să construiască un sistem financiar transcontinental prin intermediul unui număr de patru propuneri legislative noi, la şase ani după ce a anunţat iniţiativa şi la un an de la ultima relansare a eforturilor, notează Bloomberg.
Comisia Europeană, Organul executiv al UE, va propune astăzi un nou set de reguli care ar crea o „Uniune a Pieţelor de Capital” ce va distruge barierele dintre cele 27 de pieţele financiare, urmând să îmbunătăţească procedurile prin care companiile pot atrage finanţări în interiorul blocului comunitar.
După ani de progres lent, grupurile financiare i-au cerut Uniunii să reducă mai rapid procesele de reglementare şi să ajute în acest fel businessurile afectate de coronavirus, intrând în competiţie cu pieţe rivale precum Londra, cel mai mare hub financiar al UE înainte de Brexit.
Ce includ propunerile Comisiei:
- Schimbări îndreptate spre Directiva Europeană privind Pieţele şi Instrumentele Financiare care ar susţine crearea unor fluxuri de date de-a lungul mai multor centre de tranzacţionare. Proiectul intenţionează să prezinte o perspectivă mai clară asupra condiţiilor financiare din interiorul blocului;
- O revizuire a Directivei Administratorilor de Fonduri de Investiţii Alternative care plănuieşte să ofere mai multă protecţie investitorilor, în timp ce delegările transfrontaliere ar rămâne aproape neschimbate;
- Reforme ce ar oferi acces publicului către detaliile financiare ale companiilor din cadrul blocului european şi produsele financiare valabile în continent prin intermediul unui singur punct de acces;
- Schimbări îndreptate către fondurile de investiţii pe termen lung care ar ajuta companiile să marketeze produsele, fiind vizaţi în principal investitorii de retail.
Iniţiativele au nevoie să fie aprobate şi adoptate de statele membre şi Parlamentul European. Propunerile au fost creionate pe baza pachetului de reforme de stimulare a economiei post-pandemice.
Totodată, Comisia plănuieşte să relaxeze o parte din regulile de listare pentru companiile care încearcă să obţină bani cu ajutorul pieţelor publice din UE, ideea urmând să se regăsească într-o propunere legislativă din prima jumătate a anului viitor.
We’re working to make #CapitalMarketsUnion more efficient and more integrated across the 🇪🇺
Watch this space for our package of measures coming later today! #CMUpic.twitter.com/AEvwERZRlO
— EU Finance 🇪🇺 (@EU_Finance) November 25, 2021
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro