Faţa nevăzută a pandemiei. Psihologii avertizează că după criza sanitară tot mai mulţi angajaţi au fost loviţi de o boală nevăzută. Deşi nu se vede sub microscop, mulţi români suferă de ea, iar efectele pe termen lung sunt grave VIDEO
Sănătatea mintală a devenit un concept din ce în ce mai prezent la locul de muncă. În spatele acestei preocupări se află nevoia companiilor ca angajaţii să fie eficienţi. În întreaga lume, 15% dintre adulţii cu drept de muncă au o afecţiune asociată sănătăţii mintale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Companiile au început să acord o atenţie mai mare sănătăţii mintale, pentru că altfel ar risca să piardă bani dacă angajaţii nu lucrează într-un mediu sănătos.În România, psihologii atrag atenţia că problema sănătăţii mintale riscă să se agraveze, pentru că tot mai mulţi angajaţi români suferă din cauza stresului, declanşatorul unor afecţiuni mai serioase atât pe plan fizic cât şi psihic.
„După pandemie nivelul de stres a crescut pentru foarte mult pentru mulţi dintre cei angajaţi. Unii spun că sunt fericţi şi că şi-au găsit locul în acest program de lucru hibrid, dar sunt singuri, au alte probleme generate de acest regim„ a declarat Simona Chesăraicu, fondator al Mindfulness Programs la ZF Live, emisiune realizată cu sprijinul Orange Business.
Potrivit Simonei Chesăraicu, unii dintre cei mai afectaţi angajaţi de problema stresului sunt corporatiştii, fapt ce îi face mai puţin flexibili la schimbările şi transformările din viaţa personală sau de la birou.
„În ultimii ani, lucrând foarte mult cu echipe din corporaţii, am constatat că nivelul de stres a crescut foarte mult şi că suntem mai puţini pregătiţi să facem faţă dificultăţilor, schimbărilor şi nivelului de stres crescut„ a mai spus fondatorul Mindfulness Programs la ZF Live.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro